Η μετάβαση στο Α΄ Κοιμητήριο Αθηνών για την Εξόδιο Ακολουθία του ηθοποιού Ανέστη Βλάχου ήταν μία ευκαιρία για τον Αρχιμανδρίτη π. Τιμόθεο Ηλιάκη και για επίσκεψη – προσκύνημα σε τάφους αγαπημένων προσώπων που αναπαύονται εκεί. Ανάμεσα σε αυτά και ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος.

Όπως πάντα παρούσα ακοίμητος φρουρός του Αρχιεπισκοπικού Τάφου, η γνωστή και αγαπητή κ. Μαρία που καμάρωνε για τους βασιλικούς που στολίζουν το μνήμα.

«Την μάλωσα χαϊδευτικά, ήταν μεσημέρι, έκανε ζέστη, είπα είναι λίγο επικίνδυνο να είσαι εδώ με αυτό το λιοπύρι. «Και να αφήσω μόνο του τον Αρχιεπίσκοπο;», ήταν η αφοπλιστική απάντηση, «και ποιος θα ποτίσει τα βασιλικά;». «Θέλω του Σταυρού να πάρουν από εδώ οι Ιερείς για να στολίσουν τον δίσκο, να δείτε πως ευωδιάζει ο τάφος». Αχ, κ. Μαρία, πόσα μαθήματα μάς δίνεις με την απλότητά σου που είναι όλη η ομορφιά σου» αναφέρει ο π. Τιμόθεος στην επίκαιρη ανάρτησή του.

Για όσους δεν γνωρίζουν η κ. Μαρία από την ημέρα που εκοιμήθη ο μακαριστός Χριστόδουλος μέχρι σήμερα βρίσκεται καθημερινά κοντά του φροντίζοντας τον τάφο του ανιδιοτελώς.

Η κ. Μαρία είχε δει μόνο μια φορά τον Αρχιεπίσκοπο, του ζήτησε τότε μια απλή εξυπηρέτηση για το παιδί της, που ο μακαριστός την ικανοποίησε. Από τότε μέχρι σήμερα δεν έχει τέλος το «ευχαριστώ» της.

πηγή: ope.gr

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.