Η εικόνα δείχνει σήμερα ότι δεν είναι ίδια η επιδημιολογική επιβάρυνση της Αττικής με της Θεσσαλονίκης ωστόσο η κυβέρνηση δεν εφησυχάζει. Οι ΜΕΘ αυξάνονται συνεχώς στην Αττική και θα αυξηθούν κι άλλο, όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Οι περιπτώσεις της Θεσσαλονίκης, των Σερρών, ακόμη και της Μαγνησίας, ας γίνουν παράδειγμα για όλους μας. Ιδίως για τις περιοχές που δεν είναι στο «κόκκινο». Ας τηρούμε όλοι τα μέτρα για να αποφύγουμε τα χειρότερα”, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Σε τοπικό lockdown τίθενται από αύριο Τρίτη (3/11) στις 6 το πρωί η Θεσσαλονίκη και οι Σέρρες όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Το lockdown θα έχει ισχύ για 14 ημέρες.

– Τα σχολεία όλων των βαθμίδων θα παραμείνουν ανοιχτά και θα λειτουργούν με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα. Κλειστές θα παραμείνουν οι εκκλησίες και το λιανεμπόριο.

– Επανέρχεται η ανάγκη αποστολής SMS για τις μετακινήσεις των πολιτών στις εν λόγω περιοχές

– Από τις 9 το βράδυ έως και τις 5 το πρωί, μετακινήσεις επιτρέπονται μόνο για λόγους εργασίας και υγείας.

– Απαγορεύονται από αύριο Τρίτη οι εσωτερικές και διεθνείς πτήσεις για μη ουσιώδεις λόγους, από και προς το αεροδρόμιο Μακεδονίας.

Στον επιδημιολογικό χάρτη, οι περιοχές της Θεσσαλονίκης και των Σερρών θα αποτυπώνονται με γκρί χρώμα.

Η απροτινίνη διαπιστώθηκε ότι αναστέλλει τον πολλαπλασιασμό του κοροναϊού σε διάφορα είδη κυττάρων. Τα αερολύματα απροτινίνης έχουν εγκριθεί ήδη στη Ρωσία για τη θεραπεία της γρίπης και μπορούν εύκολα να δοκιμαστούν επίσης κατά του νέου κοροναϊού.

Όπως δήλωσε ο δρ Μικαέλις, «το αερόλυμα απροτινίνης έχει αναφερθεί ότι είναι υπερβολικά καλά ανεκτό στους ασθενείς με γρίπη. Συνεπώς έχει πολύ καλές πιθανότητες να αποτρέψει την εκδήλωση σοβαρής Covid-19, αν χορηγηθεί νωρίς μετά τη διάγνωση της νόσου».

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.