Σε ένα χαρούμενο και γιορτινό κλίμα ολοκληρώθηκε η φετινή ενοριακή χρονιά με την εκδήλωση λήξης του κατηχητικού σχολείου της Ενορίας του Αγίου Αντωνίου Άνω Πατησίων και την ολοκλήρωση του τριήμερου Ποιμαντικού Σεμιναρίου Στοιχείων της Λειτουργικής ζωής. Ειδικότερα τα παιδιά του κατηχητικού αναφέρθηκαν με ενθουσιασμό στις ευχάριστες δραστηριότητες, με τις οποίες ασχολήθηκαν όλο το έτος και παρουσίασαν το δελτάριο του «Μικρού Συναξαριστή», το οποίο υλοποίησαν με τις κατηχήτριές τους.

«Η γνωριμία των παιδιών με τους Αγίους, που φέρουν το όνομά τους, αποτελεί μια μεγάλη πνευματική πρόκληση και μια αφόρμηση για προσπάθεια μίμησης των αρετών των Αγίων», όπως χαρακτηριστικά τα προέτρεψε ο π. Θεολόγος Αλεξανδράκης, προϊστάμενος του Ιερού Ενοριακού Ναού Αγίου Αντωνίου Άνω Πατησίων. Ακολούθως παρουσιάστηκε ο άρτος, το κόλλυβο και το πρόσφορο που παρασκεύασαν οι κυρίες στα πλαίσια του τριήμερου σεμιναρίου λειτουργικής ζωής.

Πρόκειται για μια δράση που πραγματοποιούνταν καθ΄ όλη τη διάρκεια της χρονιάς στον Ναό με απτά πνευματικά οφέλη, καθώς δόθηκε η δυνατότητα στις μεγαλύτερες κυρίες να μεταλαμπαδεύσουν στις νεότερες στοιχεία της παράδοσης της Εκκλησίας μας! Ο π. Θεολόγος ευχαρίστησε θερμά όλους τους συμμετέχοντες και ολοκλήρωσε τον πνευματικό του λόγο αναφέροντας «Πλούσιοι επτώχευσαν και επείνασαν, οι δε εκζητούντες τον Κύριον ουκ ελαττωθήσονται παντός αγαθού» δίνοντας μια ευχαριστιακή προοπτική στον καθένα προσωπικά. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με πλούσια κεράσματα, φτιαγμένα από τις κυρίες της ενορίας και τα παιδιά έπαιξαν ομαδικά παιχνίδια στον αύλειο χώρο του Ναού ανταλλάσσοντας ευχές για υγεία και καλό καλοκαίρι!

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.