Το ισραηλινό Channel 12 μετέδωσε την είδηση ότι ο Ιρανός πρόεδρος έχει σκοτωθεί.

Ποιος είναι ο «σκληροπυρηνικός» Ραΐσι
Είναι πρόεδρος του Ιράν από τις 3 Αυγούστου 2021. Εξελέγη στις εκλογές του Ιουνίου 2021.

Θεωρείται σκληροπυρηνικός στις θέσεις του έναντι των ΗΠΑ και της Δύσης γενικότερα. Διετέλεσε μέρος της πολιτικής καριέρας του στη δικαστική εξουσία του Ιράν και είναι εξαιρετικά συντηρητικός όσον αφορά τον ισλαμικό νόμο.

Το 2016, διορίστηκε στην ηγεσία του ιδρύματος Astan Quds Razavi, μιας φιλανθρωπικής εταιρείας και εταιρείας χαρτοφυλακίων που διαχειρίζεται ένα ευρύ φάσμα επιχειρήσεων στο Ιράν και διαδραματίζει σημαντικό οικονομικό και πολιτικό ρόλο στη χώρα.

Γεννήθηκε στις 14 Δεκεμβρίου 1960 από μία οικογένεια κληρικών στην περιοχή Noghan του Mashhad. Ο πατέρας του, Seyed Haji, πέθανε όταν ήταν μόλις πέντε ετών.

Εκπλήρωσε την πρωτοβάθμια εκπαίδευση στο σχολείο Javadiyeh και στη συνέχεια άρχισε να σπουδάζει στην Ισλαμική Ιερατική Σχολή Hawza. Το 1975, πήγε στο Σχολείο Ayatollah Boroujerdi για να συνεχίσει την εκπαίδευσή του στο σχολείο Qom. Υπάρχει ο ισχυρισμός ότι έχει λάβει διδακτορικό δίπλωμα ιδιωτικού δικαίου από το Πανεπιστήμιο Motahari. Ωστόσο, αυτό αμφισβητήθηκε.

Ξεκίνησε τις σπουδές του στο Σεμινάριο Qom σε ηλικία 15 ετών. Στη συνέχεια αποφάσισε να σπουδάσει στο σχολείο Navvab για μικρό χρονικό διάστημα. Μετά από αυτό, πήγε στο σχολείο Ayatollah Sayyed Muhammad Mousavi Nezhad όπου σπούδασε, ενώ δίδαξε και άλλους μαθητές.

Το 1976, πήγε στο Qom για να συνεχίσει τις σπουδές του στο σχολείο Ayatollah Borujerdi. Ήταν μαθητής των Seyyed Hossein Borujerdi, Morteza Motahhari, Abolghasem Khazali, Hossein Noori Hamedani, Ali Meshkini και Morteza Pasandideh.

19/05/2024 19:47
«Προσευχηθείτε για την υγεία του προέδρου» γράφει η σελίδα του Ραϊσί στο Instagram

19/05/2024 19:43
Η Βαγδάτη προσφέρει βοήθεια στις έρευνες
Οι αρχές του Ιράκ έδωσαν εντολή στο υπουργείο Εσωτερικών, στην Ερυθρά Ημισέληνο και σε άλλους αρμόδιους φορείς να προσφέρουν τη βοήθειά τους στο γειτονικό Ιράν και να συμμετάσχουν στις έρευνες μετά τη συντριβή σε ορεινή περιοχή του ελικοπτέρου που μετέφερε τον πρόεδρο του Ιράν και τον υπουργό του των Εξωτερικών, ανακοίνωσε σήμερα ιρακινή κυβέρνηση.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.