Σήμερα στην Ποντγκόριτσα στον Καθεδρικό Ναό της Αναστάσεως τελείται το Ιερό Μνημόσυνο για τη συμπλήρωση των 40 ημερών από την κοίμηση του Μακαριστού Μητροπολίτη Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κυρού Αμφιλοχίου. Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου, εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας Αμφιλόχιος ο οποίος νοσηλευόταν σε νοσοκομείο της Ποντγκόριτσα.

Ο Επίσκοπος Βουδίμλιε και Νίκσιτς κ. Ιωαννίκιος ο οποίος τελεί χρέη τοποτηρητή της Ιεράς Μητροπόλεως Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας μετά την κοίμηση του Μητροπολίτη κυρού Αμφιλοχίου εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία γράφει:

«Η εξάπλωση της επιδημίας του κορωνοϊού προκαλεί όλο και μεγαλύτερη ανησυχία σε όλη την ανθρωπότητα, συμπεριλαμβανομένων των ανθρώπων του Μαυροβουνίου. Πολλές οικογένειες θρηνούν την απώλεια των μελών τους που παρασύρονται από αυτόν τον θανατηφόρο ιό, και ακόμη περισσότερες είναι εκείνες των οποίων τα μέλη υποβάλλονται σε θεραπεία για τον ίδιο ιό σε νοσοκομεία ή στα σπίτια τους.

Θαυμάζουμε τους γιατρούς και το ιατρικό προσωπικό που αγωνίζονται ηρωικά για κάθε ασθενή για μήνες χωρίς διακοπή, αλλά ο καθένας από εμάς πρέπει επίσης να ανησυχεί για την υγεία του. Γνωρίζουμε ότι πολλοί από αυτούς εξαντλούνται ήδη από ενέργεια. Με μια προσευχή προς τον Θεό να δώσει θεραπεία σε όλους τους ασθενείς, αρετή και αντοχή στους γιατρούς, και με την ελπίδα ότι σύντομα, με τη βοήθεια του Θεού, χρησιμοποιώντας τα επιτεύγματα της ιατρικής και την ηρωική δράση των γιατρών, θα ξεπεράσουμε αυτήν την επικίνδυνη και απαίσια πληγή, καλούμε όλους τους Ορθόδοξους Χριστιανούς και όλους τους καλούς ανθρώπους να συνεχίσουμε να τηρούμε όλα τα απαραίτητα μέτρα βάσει των ιατρικών γνώσεων και εμπειριών. Με αυτόν τον τρόπο, ως υπεύθυνη και πολιτισμένη κοινότητα, θα βοηθήσουμε καλύτερα τους ασθενείς και τις οικογένειές τους, να δώσουμε ισχυρή ανθρώπινη υποστήριξη στους γιατρούς και να προστατεύσουμε τους υγιείς από νέες ασθένειες» καταλήγει ο Πανιερώτατος.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.