ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΟΠΕΚΕΠΕ: Σήμερα θα εκδοθεί και η σχετική κοινή υπουργική απόφαση η οποία θα καθορίζει τους όρους χορήγησης του κρατικού δανείου. Το ύψος του κρατικού δανείου που έλαβε κάθε μια από τις 90.000 επιχειρήσεις προσδιορίστηκε με κριτήριο κυρίως την πτώση του τζίρου του Μαρτίου αλλά και τον αριθμό των εργαζομένων που η επιχείρηση παρά το γεγονός ότι πλήττεται από την κρίση του κορονοϊού επέλεξε να μη αναστείλει τις συμβάσεις εργασίας τους.

Πληρωμή φόρων

Σήμερα εκπνέει η σχετική προθεσμία, ενώ όσοι πληρώσουν ολόκληρο τον ΦΠΑ θα έχουν έκπτωση επίσης 25% ο οποίος θα συμψηφιστεί με άλλους φόρους από τον Ιούνιο και μετά (Φόρος Εισοδήματος, ΕΝΦΙΑ, ΦΠΑ κα).

Οι φορολογούμενοι και οι επιχειρήσεις που πλήττονται από την κρίση εφόσον επιλέξουν να πληρώσουν μέχρι σήμερα φόρους και δόσεις ρυθμίσεων θα πρέπει να γνωρίζουν τα εξής:

Η έκπτωση 25% αφορά βεβαιωμένες (μη ληξιπρόθεσμες) οφειλές και δόσεις ρυθμίσεων, των οποίων έχει παραταθεί η προθεσμία καταβολής τους ως 31 Αυγούστου 2020, και λήγουν έως 30 Απριλίου εφόσον καταβάλλονται εμπρόθεσμα.
Δεν εμπίπτουν στην έκπτωση 25%:

– Φορολογικές οφειλές από ΦΠΑ και παρακρατούμενους φόρους που δεν έχουν υπαχθεί σε καθεστώς ρύθμισης.

Στους λογαριασμούς τους θα δουν το απόγευμα σήμερα το επίδομα των 800 ευρώ οι περίπου 600.000 ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι, ενώ πιθανότατα την Δευτέρα θα πιστωθεί στην τράπεζα η επιστρεπτέα προκαταβολή για 90.000 μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, που μπορεί να φτάσει ακόμη και τις 500.000 ευρώ σε κάποιες περιπτώσεις.

Πέραν του ότι θα πληρωθεί το επίδομα των 800, σήμερα (30.04.2020) είναι η τελευταία ημέρα που μπορούν να πληρώσουν οι φορολογούμενοι τις οφειλές τους στην Εφορία και να τύχουν έκπτωσης 25%, υπό τη προϋπόθεση βέβαια ότι ανήκουν στην κατηγορία εκείνων που έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.