Κυρίαρχος στην Τουρκία αναδείχθηκε για άλλη μία φορά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, καθώς παραμένει στην εξουσία μετά από 21 χρόνια. Επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις που τον παρουσίαζαν ως φαβορί στον δεύτερο γύρο των Προεδρικών Εκλογών, ο Ερντογάν κατάφερε να κερδίσει και πάλι, παρά την προσπάθεια που κατέβαλε ο Κεμάλ Κιλιντσντάρογλου και τα έξι κόμματα της αντιπολίτευσης που τον υποστήριξαν.

Παρόλο που σήμερα ήταν μια βροχερή ημέρα στην Κωνσταντινούπολη οι οπαδοί του Ερντογάν βγήκαν στους δρόμους για να πανηγυρίσουν με σημαίες και τραγούδια, ένα κλίμα που επικρατούσε όλη τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας.

Ο ίδιος ο Ερντογάν στην πρώτη εμφάνιση του μετά το εκλογικό αποτέλεσμα εμφανίστηκε στους οπαδούς του με ένα τραγούδι. «Σήμερα είναι μια μεγάλη ημέρα .Με σεβασμό στο αποτέλεσμα των εκλογών και ανάμεσα σε δυο θρησκευτικές γιορτές γιορτάσαμε μια ημέρα δημοκρατίας για το μέλλον του λαού και των παιδιών μας. Θα είμαστε αντάξιοι της εμπιστοσύνης σας. Εμείς ανήκουμε στην Τουρκία και η Τουρκία ανήκει σε εμάς. Μοναδικός νικητής είναι η Τουρκία. Και στις 14 Μαϊου και στις 28 Μαίου νικητής ήταν ο λαός μας» ανέφερε ο Ερντογάν και ευχαρίστησε όλους όσοι συμμετείχαν στην προεκλογική εκστρατεία.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.