Με κάθε επισημότητα και λαμπρότητα πραγματοποιείται αυτή την ώρα ο εσπερινός του Αγίου Δημητρίου, παρουσία εκατοντάδων πιστών.

Σημειώνεται ότι οι λατρευτικές εκδηλώσεις για τον Πολιούχο κορυφώνονται αύριο Τρίτη, με την τέλεση του αρχιερατικού συλλείτουργου, στο οποίο θα πρωτοστατήσει ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, Άνθιμος, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Εκατοντάδες πιστοί προσήλθαν μετά τη λιτάνευση της Παναγίας της Πορταΐτισσας, μετά των χαριτοβρύτων Λειψάνων και της Ιεράς Εικόνας του Αγίου Δημητρίου, εντός του Ναού, για να προσκυνήσουν δημιουργωντας μεγάλες ουρές και απίστευτο συνωστισμό.

Μάλιστα, ελάχιστοι ήταν οι πιστοί που ασπάστηκαν τις εικόνες φορώντας την υποχρεωτική μάσκα.

ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΕΟΡΤΗΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΠΟΛΟΥΧΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Ώρα έναρξης: 07.30
ΟΡΘΡΟΣ Αγίου Δημητρίου. Πανηγυρική ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ της εορτής του Αγίου Δημητρίου Θεσσαλονίης του Μυροβλύτου και Μεγαλομάρτυρα – Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2021 – Ώρα 07.30 – Εκκλησία Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης – Όρθρος & Πανηγυρική Θεία Λειτουργία του Αγίου Δημητρίου. Ιερουργός Δημήτριος Κατσαρός.

ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ: Άγιος Δημήτριος ο Μυροβλύτης ο Μεγαλομάρτυρας και πολιούχος Θεσσαλονίκης – Ιερός Ναός Αγίου Βησσαρίωνος της ενορίας Αγίου Νικολάου Πύλης Τρικάλων – Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2021 07.30.

ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ: Ο ΟΡΘΡΟΣ και η Πανηγυρική ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ τώρα Άγιος Βησσαρίων – Ιερός Ναός Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης Τρικάλων – Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2021 07.30 – Άγιος Δημήτριος ο Μυροβλύτης και Μεγαλομάρτυρας.

Φανούρης Ευστράτιος
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.