Τη βαθιά λύπη για την τραγωδία στο Λίβανο εκφράζει με ανακοίνωσή της η Συνέλευση των Κανονικών Ορθοδόξων Επισκόπων των ΗΠΑ.

«Θρηνούμε για τον λαό του Λιβάνου, που τώρα αντιμετωπίζει μια πρόσθετη πρόκληση σε αυτήν την εποχή της μεγάλης κρίσης» τονίζεται στην ανακοίνωση και προστίθεται ότι υπήρξε άμεση κινητοποίηση για την έμπρακτη στήριξη των πληγέντων
Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η Διεθνής Ορθόδοξη Χριστιανική Φιλανθρωπία (IOCC) αποδέσμευσε 150.000 δολάρια σε χρηματοδότηση έκτακτης ανάγκης.
Η βοήθεια θα περιλαμβάνει υγειονομικό υλικό, στήριξη των κοινοτικών επισιτιστικών προγραμμάτων στον Λίβανο, και συμμετοχή στη διαδικασία αποκατάστασης κτιρίων.
«Δεδομένου του συνεχιζόμενου κινδύνου από την πανδημία COVID-19, όλες οι δραστηριότητες θα περιλαμβάνουν μέτρα για την πρόληψη της περαιτέρω εξάπλωσης του ιού» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Καλούμαστε να ανταποκριθούμε στις ανάγκες εκείνων που τώρα αντιμετωπίζουν μεγάλη απώλεια. Πενθούμε με εκείνους που θρηνούν και περπατούμε μαζί με εκείνους που υποφέρουν και έχουν ανάγκη» καταλήγει η ανακοίνωση την οποία υπογράφει ο πρόεδρος της Συνέλευσης, Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.