Όπως μας πληροφορεί η Μητρόπολη Λευκάδος

Το απόγευμα της Δευτέρας, 5 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 5.30 μ.μ. εψάλλει στην Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου Προδρόμου στο Λιβάδι της Καρυάς Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Θεοφίλου, πλαισιούμενου από κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεώς μας.

Λίγο νωρίτερα, η αδελφότητα, οι φιλοξενούμενοι πατέρες και ο φιλόχριστος λαός υποδέχθηκε στην είσοδο της Ιεράς Μονής την εμβάδα (υπόδημα) του Αγίου Διονυσίου, επισκόπου Αιγίνης του εν Ζακύνθω, την οποία ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας προσέφερε προσωπικά στην Ιερά Μονή, παραμένοντας έτσι μόνιμα στο Καθολικό προς προσκύνηση κι ευλογία των ευσεβών πιστών.

Πρίν το πέρας της Ιεράς Ακολουθίας το λόγο έλαβε ο Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Ιωαννίκιος Ζαμπέλης ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην ιστορική εξέλιξη της Ιεράς Μονής και στην ανάγκη προσφοράς όλων ούτως ώστε να αποκτήσει ξανά η Ιερά Μονή την παλιά της αίγλη.

Αμέσως μετά ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε την αγιοβασιλόπιτα και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η κλήρωση της λαχειοφόρου, τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν υπέρ των έργων αναστηλώσεως της ιστορικής Ιεράς Μονής.

Στον λόγο του ο Σεβασμιώτατος τόνισε την αναγκαιότητα της οικονομικής αρωγής για την έναρξη των εργασιών αποκατάστασης της δυτικής πτέρυγας η οποία θα περιλαμβάνει το Αρχονταρίκι και την Τράπεζα και δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει προσωπικώς τόσο τους κληρικούς και λαϊκούς εθελοντές όσο κι εκείνους που προσέφεραν τον οβολό τους για το σκοπό αυτό, ευχόμενος η Ιερά Μονή να αποκτήσει ξανά την λειτουργικότητα και τη μοναστηριακή λαμπρότητα του παρελθόντος.

Το παρόν μεταξύ άλλων έδωσαν εκπρόσωποι των τοπικών πολιτικών και στρατιωτικών αρχών καθώς και πλήθος πιστών, οι οποίοι κατέφτασαν στην Ιερά Μονή απ’ όλο το νησί, γεμίζοντας ασφυκτικά από νωρίς το απόγευμα τόσο το Καθολικό όσο και τον προαύλιο χώρο.

Μετά την ολοκλήρωση της λαχειοφόρου προσφέρθηκε σε όλους τους προσκυνητές μοναστηριακό κέρασμα.

Τα νούμερα που κληρώθηκαν και κερδίζουν έκαστο από μια γαλοπούλα είναι τα εξής: 86, 488, 835, 932, 948.

Λιβάδι Καρυάς: Αρχιερατικός Εσπερινός στην Μονή Αγίου Ιωάννου Προδρόμου Λιβάδι Καρυάς: Αρχιερατικός Εσπερινός στην Μονή Αγίου Ιωάννου Προδρόμου Λιβάδι Καρυάς: Αρχιερατικός Εσπερινός στην Μονή Αγίου Ιωάννου Προδρόμου Λιβάδι Καρυάς: Αρχιερατικός Εσπερινός στην Μονή Αγίου Ιωάννου Προδρόμου Λιβάδι Καρυάς: Αρχιερατικός Εσπερινός στην Μονή Αγίου Ιωάννου Προδρόμου Λιβάδι Καρυάς: Αρχιερατικός Εσπερινός στην Μονή Αγίου Ιωάννου Προδρόμου Λιβάδι Καρυάς: Αρχιερατικός Εσπερινός στην Μονή Αγίου Ιωάννου Προδρόμου Λιβάδι Καρυάς: Αρχιερατικός Εσπερινός στην Μονή Αγίου Ιωάννου Προδρόμου Λιβάδι Καρυάς: Αρχιερατικός Εσπερινός στην Μονή Αγίου Ιωάννου Προδρόμου Λιβάδι Καρυάς: Αρχιερατικός Εσπερινός στην Μονή Αγίου Ιωάννου Προδρόμου

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.