Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄, συμπαραστατούμενος από τον προεστώτα της Ιεράς Μονής Παναγίας Τουρλιανής, Αρχιμ. Αλέξιο Παπαδόπουλο, τέλεσε χθες τον Εσπερινό στο μη λειτουργηθέν κατά τήν κυριώνυμο ημέρα της Πανηγύρεώς του Ιερό Παρεκκλησιο του Γενεθλίου του Τιμίου Προδρόμου του επιλεγομένου "των Ψηφίδων", στην περιοχή "Μαού" της Άνω Μεράς Μυκόνου.

Στην ομιλία του προς τους εκκλησιασθέντες, αφού συνεχάρη την οικογένεια των κτητόρων, ανεφέρθη στο πρόσωπο του Αγίου Ιωάννου, ως Μάρτυρος, Προφήτου και Προδρόμου του Κυρίου.

Σήμερα το πρωί. ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ιερούργησε στο Κοιμητηριακό Παρεκκλήσιο της γυναικείας Ιεράς Μονής Παλαιοκάστου του Αγίου Μάμαντος, το οποίο προ έτους ανεκαινίσθη με τη χορηγία φιλογενούς και φιλαγίου Μυκονίου, με τη συμμετοχή του Αρχιερατικού Επιτρόπου Άνω Μεράς και Παλαιοκάστρου, Πρωτοπρ, Βασιλείου Τζανιδάκη, και του Αρχιμ. Αλέξιου Παπαδόπουλου, με την παρουσία πολλών Μυκονίων, οι οποίοι παρηκολούθησαν ευλαβικά και με πλήρη τάξη, κατά τα υγειονομικά Πρωτόκολλα, τη Θεία Λειτουργία και το Τρισάγιο, που ετελέσθη στη συνέχεια στο Οστεοφυλάκειο, όπου οι κάρες των κεκοιμημένων Μοναζουσών .

Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ αναφέρθηκε στη διαβεβαίωση του Κυρίου ότι “εγώ μεθ’ υμών και ουδείς καθ΄ υμών”, τονίζοντας ότι όπως ο Άγιος Μάμας είχε τον Κύριο μαζι του και μπόρεσε να αντιμετωπίσει το μαρτύριο και το θάνατο, έτσι και εμείς εάν θελήσουμε να έχουμε τον Κύριο κοντά μας δεν έχουμε να φοβούμεθα τίποτα και κανένα και θα αντιμετωπίζουμε νικηφόρα κάθε πρόβλημα και δυσκολία στη ζωή μας.
Τέλος, αφού συνεχάρη και ευχαρίστησε τον Αρχιερατικό Επίτροπο Άνω Μεράς και Παλαιοκάστρου, Πρωτοπρ. Βασίλειο Τζανιδάκη, για τη μέριμνά του προς την Ιερά Μονή, ευχήθηκε σε όλους για το αρξάμενο νέο Εκκλησιαστικό ΄Ετος.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.