«Η ποικιλία των εκφράσεων του λειτουργικού ρόλου των αγγέλων στο πρόσωπο του Χριστού κατά τον επίγειο βίο Του αποτελούσε όχι μόνο μία προέκταση του ρόλου τους στον θρόνο του Θεού κατά την παλαιοδιαθηκική περίοδο, αλλά και την νέα έκφρασή του στην ανθρώπινη φύση του Χριστού.

Άλλωστε, μόνο μέσα από την αποστολή τους στην ανθρωπότητα του Χριστού, θρόνου της θεότητας του, ήταν δυνατή η επέκταση του ρόλου τους και σε ολόκληρο το ανθρώπινο γένος, γι’ αυτό προσλήφθηκε στην δική Του ανθρωπότητα για να σαρκωθεί η εν Χριστώ καινή ανθρωπότητα στο σώμα της Εκκλησίας, ήτοι στο παρατεινόμενο στην ιστορία της σωτηρίας “σώμα Χριστού”. Βεβαίως, ο λειτουργικός τους ρόλος καλύπτει όχι μόνο την προστασία ή την ενίσχυση της μετοχής των πιστών στο μυστήριο της εν Χριστώ θείας οικονομίας, αλλά και την βίωση της πνευματικής αυτής εμπειρίας στην Θεία Ευχαριστία και στην όλη λειτουργική ζωή της Εκκλησίας. Υπό την έννοια αυτή, κατά την προς Εβραίους επιστολή (1, 14), οι άγγελοι είναι “λειτουργικά πνεύματα, εις διακονίαν αποστελλόμενα, δια τους μέλλοντας κληρονομείν σωτηρίαν”. Γι’ αυτό ο Θεός, ο οποίος δημιούργησε “τους αγγέλους αυτού πνεύματα και τους λειτουργούς αυτού πυρός φλόγα” για την πρώτη δημιουργία, ώρισε ότι, “όταν πάλιν εισαγάγει τον πρωτότοκον (=Χριστόν) εις την οικουμένην”, τότε “προσκυνησάτωσαν αυτώ πάντες οι άγγελοι Θεού” (Εβρ. 1, 6-7)» τόνισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός αναφερόμενος στην αποστολή και την διακονία των αγίων Αγγέλων, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Ριζίων, όπου προέστη του Πανηγυρικού Εσπερινού, το εσπέρας της 7ης Νοεμβρίου ε.ε. και ευλόγησε τους άρτους, παρουσία του Διοικητού της XVI Μεραρχίας Στρατηγού Αγγέλου Ιλαρίδη, του Διοικητού της 3ης Ταξιαρχίας Ταξιάρχου Γρηγορίου Μπουτλιάκη, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Ορεστιάδος Ευαγγέλου Μαρασλή, του Αντιδημάρχου Αρχοντή Αρχοντίδη, του Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Ριζίων Βλαδιμήρου Κιολέ και πολυπληθούς εκκλησιάσματος. Με την ευκαιρία ο Σεβασμιώτατος επήνεσε τον εφημέριο της ενορίας Οικονόμο Αναστάσιο Παρασχίδη και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο για την φιλότιμη διακονία τους.

Το πρωί της 8ης Νοεμβρίου ε.ε. ο Σεβασμιώτατος ιερούργησε στον ωσαύτως πανηγυρίζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Ορεστιάδος. Τον θείο λόγο εθεράπευσε ο παρεπιδημόν Αρχιμ. Αχίλλειος Τσούτσουρας, πρ. Πρωτοσύγκελλος της Ι.Μ. Λαρίσης. Την Θεία Λειτουργία παρακολούθησαν ο Αστυνομικός Διευθυντής Ορεστιάδος Πασχάλης Συριτούδης, ο Αντιδήμαρχος Αρχοντής Αρχοντίδης, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ορεστιάδος Γεώργιος Ριζιώτης, οι μαθητές των σχολείων της ενορίας και πλήθος πιστών. Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη τον φιλόμουσο εφημέριο της ενορίας Αρχιμ. Θεόφιλο Βασιλάκο και το εκκλησιαστικό συμβούλιο για την φιλότιμη προσπάθειά του για την αναβάθμιση της ενορίας και τον εξωραϊσμό του Ναού.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.