Το απόγευμα της Κυριακής 13 Μαΐου 2018 πραγματοποιήθηκε η λιτανεία της ιεράς εικόνος της Παναγίας, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου, με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου και φιλαρμονικών στο προάστιο Ποταμός.

Ο Σεβασμιώτατος παίρνοντας αφορμή από το θαύμα της Παναγίας, που απήλλαξε την Κέρκυρα από την ανομβρία στα τέλη του 15ου αιώνα, σημείωσε ότι η Θεοτόκος πάντοτε ακούει τις προσευχές, όσων με πίστη καταφεύγουν σε Εκείνη.

Η Παναγία μας είναι η Μεσίτρια προς τον φιλάνθρωπο Θεό. Ιδίως σήμερα που περνάμε την κρίση αυτή των ηθών και των αξιών, που δελεαστήκαμε από τις υποσχέσεις των ξένων για εύκολο πλουτισμό και υλική ευμάρεια, παραμερίζοντας παράλληλα τον Χριστό, τώρα λοιπόν βιώνουμε και τον ηθικό ξεπεσμό της πατρίδος μας.

Η Νέα Τάξη Πραγμάτων με όχημα την παγκοσμιοποίηση έχει στοχοποιήσει την Ορθόδοξη Ελλάδα, πολεμώντας την Εκκλησία, τον πολιτισμό αυτού του τόπου και τον συνδετικό κρίκο της κοινωνίας, την οικογένεια. Δεν μπορεί κανείς να μην αγανακτεί, όταν βλέπει στον λεγόμενο “ναό” της δημοκρατίας, που αποτελεί τον θεματοφύλακα της αρχής της πλειοψηφίας των Ελλήνων, να ψηφίζονται νόμοι ενάντια στην θέληση της πλειοψηφίας αυτής και εν προκειμένω το νομοσχέδιο σχετικά με την αναδοχή παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια.

Έχουμε φθάσει στο σημείο να κατηγορούνται και να χλευάζονται, όσοι καλούν σε πνευματική αφύπνιση τον λαό μας, ώς σκοταδιστές και οπισθοδρομικοί. Πώς εννοούν αλήθεια μερικοί την πρόοδο ;

Η κάθε είδους ελευθερία όταν προσβάλλει το ανθρώπινο πρόσωπο είναι ασυδοσία. Φυσικά για κάποιον που ζει χωρίς Θεό όλα επιτρέπονται. Δεν μπορούμε πλέον να μένουμε απαθείς σε όλα όσα τεκταίνονται στην πατρίδα μας, διότι θα μας ζητηθεί λόγος από τον Χριστό για την αδράνειά μας.

Καταλήγοντας ο κ. Νεκτάριος τόνισε ότι οφείλουμε, οπλισμένοι με πίστη στον Αναστάντα Κύριο και ενωμένοι στο πρόσωπο της Παναγίας μας να αντισταθούμε και να διαφυλάξουμε ως κόρην οφθαλμού τις αξίες και τα ιδανικά που μας κληροδότησαν οι πατέρες μας και κράτησαν το Γένος μας ζωντανό, δια μέσου των αιώνων.

Λιτανεία της ιεράς εικόνος της Παναγίας στον Ποταμό Κέρκυρας

Λιτανεία της ιεράς εικόνος της Παναγίας στον Ποταμό Κέρκυρας

Λιτανεία της ιεράς εικόνος της Παναγίας στον Ποταμό Κέρκυρας

Λιτανεία της ιεράς εικόνος της Παναγίας στον Ποταμό Κέρκυρας

Λιτανεία της ιεράς εικόνος της Παναγίας στον Ποταμό Κέρκυρας

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.