Ολοκληρώνεται αύριο ο 1ος Παμφθιωτικός Εορτασμός του Αγίου Ευαγγελιστού Λουκά, προστάτου και πολιούχου της πόλεως Λαμίας και ολοκλήρου της Φθιώτιδος με τον τίτλο «Λιτανεύοντας τον Ευαγγελιστή της Χαράς».

Σήμερα το πρωί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών εκόμισε προς ευλογία των πιστών της παράκτιας πόλεως Στυλίδος και της Ανατολικής Φθιώτιδος το τεμάχιο του Ιερού Λειψάνου εκ της Αγίας Χειρός του Αγίου Ευαγγελιστού Λουκά στον ομώνυμο Ιερό Ναό του στην Στυλίδα, ο οποίος και αποτελεί ένα εκ των δεκάδων Ιερών Παρεκκλησίων της Ενορίας του Αγίου Αθανασίου της πόλεως.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών τέλεσε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, η οποία μεταδόθηκε απευθείας από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως (89,4 Fm), πλαισιούμενος από τους ιερείς της πόλεως Στυλίδος.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στον Ευαγγελιστή Λουκά ως συγγραφέα των Πράξεων των Αγίων Αποστόλων και χαρακτηριστικά σημείωσε:

«Οι Πράξεις των Αποστόλων μας αποδεικνύουν ότι το Ευαγγέλιο του Χριστού είναι πραγματικό και είναι εφαρμόσιμο στην καθημερινότητα της ζωής μας. Το βλέπουμε, καθώς μας παρουσιάζει ο Ευαγγελιστής Λουκάς, στο πως μπόρεσαν κυρίως οι μαθητές του Χριστού να έχουν τα πάντα κοινά και στο πως συγκρότησαν αληθινές κοινότητες αγάπης. Αυτό είναι το οποίο φαίνεται το πιο δύσκολο και το οποίο είναι μακρινό από την δική μας ζωή.

Ο κόσμος μπορεί να αλλάξει, μας λέει μέσα από τις Πράξεις των Αγίων Αποστόλων ο Ευαγγελιστής Λουκάς. Μην ζούμε απελπισμένοι. Είναι εφικτή μία κοινωνία αγάπης, ισότητας και δικαιοσύνης. Είναι εφικτό να ζήσουμε σε μία κοινωνία αγάπης, αρκεί να ζήσουμε κατά το Ευαγγέλιο του Χριστού. Να αφήσουμε στην άκρη τα μικροσυμφέροντά μας και να ζήσουμε αγαπημένοι και ενωμένοι και αυτό πρέπει να το εφαρμόσουμε από τις μεταξύ μας σχέσεις, τις οικογενειακές, τις φιλικές, του δικού μας περιβάλλοντος. Αν δεν ξεκινήσουμε στο προσωπικό μας επίπεδο να φέρουμε τις αλλαγές δεν θα μπορέσουμε ούτε σαν έθνη και σαν λαοί να μεταβληθούμε σε μία κοινωνία αγάπης.

Αν αυτή η αλλαγή φέρει διασπορά και γίνει μία πανδημία αλλαγής, μετάνοιας και μεταμόρφωσης του κόσμου, τότε πραγματικά η ζωή αλλάζει και αποδεικνύει ότι το Ευαγγέλιο είναι εφαρμόσιμο στη ζωή μας».

Ο Προϊστάμενος του Ναού του Αγίου Αθανασίου Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Δαμασκηνός Ξηρομερίτης ευχαρίστησε εκ μέρους των ιερέων και ολοκλήρου του πληρώματος της Στυλίδος τον Σεβασμιώτατο για την απλόχερη ευλογία και αγάπη της καρδίας του με την οποία αγκαλιάζει πατρικά όλη την πόλη και την Ανατολική Φθιώτιδα.

Τέλος ο Σεβασμιώτατος ολοκλήρωσε την ποιμαντική του περιοδεία και την λιτάνευση του Αγίου Λουκά, του Ευαγγελιστού της χαράς, με ποιμαντική επίσκεψη στο Εκκλησιαστικό Γηροκομείο της Ιεράς Μητροπόλεως «Ίδρυμα Αργύρη Πετρή – Στέγη Γερόντων Στυλίδος» και την Ιερά Μονή του Αγίου Βλασίου Στυλίδος, όπου είχε μία ευχάριστη και εποικοδομητική επικοινωνία με τον Άγιο Καθηγούμενο της .

Αύριο Κυριακή 31 Οκτωβρίου, ο Σεβασμιώτατος θα κομίσει το Ιερό Λείψανο του Αγίου Λουκά στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Τραγάνας και θα τελέσει Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Το απόγευμα το Ιερό Λείψανο του Αγίου Λουκά θα ευλογήσει την Ακρόπολη της Λαμίας όπου στον Πανηγυρίζοντα Ναό των Αγίων Αναργύρων Κάστρου θα τελεσθεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός και το Ιερό Λείψανο θα επιστρέψει και πάλι στο Ναό του Πολιούχου της πόλεως Λαμίας.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.