Την Πέμπτη, 24 Ιουνίου 2021, εορτή του Γενεσίου του Τιμίου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου, πανηγύρισε κατά την εκκλησιαστική τάξη, τηρουμένων των προστατευτικών προληπτικών μέτρων για την εξάπλωση του κορωνοϊού covid-19, ο Ιερός Ενοριακός Ναός Γενεσίου Τιμίου Προδρόμου στο νησί Καστός.

Νωρίς το πρωί κατέφθασαν στην Ενορία Καστού αντιπροσωπεία κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Λευκάδος με επικεφαλής τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Ιεράς Μητροπόλεως, Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο π. Αθανάσιο Κοσμά. Τον θείο λόγο κήρυξε ο π. Αθανάσιος ο οποίος αναφέρθηκε στο πρόσωπο και το έργο του Προδρόμου του Κυρίου μας Αγίου Ιωάννου του Βαπτιστού.

Στην συνέχεια, κλήρος και λαός λιτάνευσε την ιερά εικόνα του εορταζόμενου Αγίου Ιωάννου έως την προβλήτα του νησιού.

Πρίν το πέρας της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας ο π. Αθανάσιος, εκπροσωπώντας τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Θεόφιλο ευχαρίστησε τον εφημέριο Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Γεώργιο Δέλλα καθώς και τα μέλη του εκκλησιαστικού Συμβουλίου για την φιλοξενία και ευχήθηκε σε κλήρο και λαό έτη πολλά κι ευλογημένα δια πρεσβειών του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου και Βαπτιστού.

Δεν παρέλειψε επίσης να εκφράσει ιδιαίτερες ευχαριστίες κι ευχές προς τους μόνιμους κάτοικους του νησιού οι οποίοι χειμώνα καλοκαίρι κρατούν ζωντανή την ενορία του μικρού νησιού της μητροπολιτικής περιφέρειας.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.