Λιτάνευση αντιγράφου της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας της Προδρομίτισσας πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Γκαλάτσι. Ο Αρχιεπίσκοπος Κάτω Δουνάβεως κ. Κασσιανός χοροστάτησε στον Εσπερινό και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση της ιεράς εικόνος πέριξ του ιερού ναού.

Της Σβετλάνα Λεβίτσκι

Κατά την ομιλία του απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους πιστούς, την Τρίτη 12 Ιουλίου, ο Σεβασμιώτατος κ. Κασσιανός είπε ότι “η εορτή της Ιεράς Θαυματουργής Εικόνας της Προδρομίτισσας αποτελεί μία πνευματική συνάντηση με ένα από τα θαύματα της Μητέρας του Θεού”.

“Έχουμε μπροστά μας ένα πιστό αντίγραφο, αυτή τη φορά από ανθρώπινο χέρι, αλλά από τα πρώτα που ζωγραφίστηκαν, και μετέφερε ένας νεαρός στρατιώτης από τον στολίσκο του Δούναβη, που καταγόταν από την Μπραΐλα, το 1898 στην Αρχιεπισκοπή”, υπογράμμισε ο Σεβασμιώτατος και πρόσθεσε:

“Υπάρχουν άλλα τρία αντίγραφα, από τα οποία το ένα βρίσκεται στο Παρεκκλήσι της Θεολογικής Σχολής του Ιουστινιανού Πατριάρχη του Βουκουρεστίου”.

Η χαρά των παρευρισκομένων ήταν μεγάλη, καθώς είχαν την ευκαιρία να προσκυνήσουν και να έχουν ανάμεσά τους τον Σεβασμιώτατο, ο οποίος τους ευλόγησε και προσευχήθηκε στην Υπεραγία Θεοτόκο για το καλό όλων. Στο τέλος, κάθε πιστός παρέλαβε από τον ιεράρχη μια εικόνα της Παναγίας της Προδρομίτισσας.

ope

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.