Εορτάστηκε η Κυριακή της Ορθοδοξίας, στις 17 Μαρτίου 2019, στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου.

Τον Όρθρο και την Θεία Λειτουργία τέλεσαν οι Ιερείς π. Βασίλειος και ο π. Νέστορας. Προ της θείας κοινωνίας ο πρωτοπρεσβύτερος π. Βασίλειο διάβασε την εγκύκλιο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας κ.κ. Σεραφείμ, τοποτηρητού της Ιεράς Μητροπόλεως Σισανίου και Σιατίστης, για την Κυριακή της Ορθοδοξίας.

Μετά την Θεία Λειτουργία έγινε η λιτάνευση των Ιερών εικόνων πέριξ του Ιερού Ναού. Προηγούντο τα παιδιά κρατώντας τις λαμπάδες και τα εξαπτέρυγα, ακολουθούσαν πολλοί πιστοί κρατώντας τον Τίμιο Σταυρό και Ιερές εικόνες, στη συνέχεια έρχονταν οι ιεροψάλτες, οι Ιερείς κρατώντας το Ιερό Ευαγγέλιο και ακολουθούσαν όλοι οι πιστοί.

Στην κάθε πλευρά του Ναού ο αναγνώστης διάβαζε ένα μέρος από το σύμβολο της πίστεως και οι Ιερείς διάβαζαν περικοπές από το Συνοδικό της Ζ΄ Οικουμενικής Συνόδου. Εισερχόμενοι ξανά στον Ναό, έψαλαν όλοι μαζί το «Τις Θεός μέγας ως ο Θεός ημών…», και από τον σολέα ο πρωτοπρεσβύτερος π. Βασίλειος έκανε την απόλυση της λιτανεύσεως των Αγίων Εικόνων, ευχόμενος σε όλους να κρατήσουν γερά την Ορθοδοξία, μελετώντας τον Λόγο του Θεού και τα συγγράμματα των Αγίων Πατέρων και κρατώντας σταθερά όλες τις παραδόσεις της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.