Στην πασχαλινή εόρτια σύναξη η οποία παραδοσιακά τελείται τη Δευτέρα του Πάσχα στην περιοχή Κούτι – Ζελένιτσα στο Μαυροβούνιο συμμετείχε ο Μητροπολίτης κ. Ιωαννίκιος.

Ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος με τη συμμετοχή του ιερού κλήρου της περιοχής και την παρουσία πλήθους πιστών.

Στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας υπογράμμισε το ρόλο που διαδραμάτισαν οι απόστολοι μετά την Ανάσταση του Κυρίου τονίζοντας ότι με τη μαρτυρία τους και στη συνέχεια με τη μετάδοση του ευαγγελίου ανά τον κόσμο κράτησαν ζωντανή την Εκκλησία.

“Μαρτυρούν με τόλμη και κηρύττουν την ανάσταση του Χριστού, αλλά ακούνε τον λόγο Του για να περιμένουν την κάθοδο του Αγίου Πνεύματος για να λάβουν τη χάρη και να κηρύξουν την ανάσταση του Χριστού σε όλο τον κόσμο. Με αυτό βλέπουμε ότι η πίστη μας δεν είναι κάτι απλό, δεν είναι απλώς μάθηση. Λιγότερο από όλα είναι θεωρία. Αλλά το έργο της Εκκλησίας είναι να κηρύττει το έργο του Χριστού, τη νίκη Του επί του θανάτου, την εξουσία Του επί του θανάτου. Όλοι οι χριστιανοί που είναι ενωμένοι με τον Χριστό είναι συνεργοί της νίκης Του επί του θανάτου και της αιώνιας δόξας Του”, τόνισε.

Στη συνέχεια ακολούθησε λιτάνευση της εικόνα της Αναστάσεως ενώ ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε και τα προσφερόμενα εδέσματα των πιστών.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.