Ο Θεοφιλέστατος ηγούμενος της Ιεράς Βασιλικής και Σταυροπηγιακής Μονής Αγίου Νεοφύτου και επίσκοπος Χύτρων κ. Λεόντιος, κατά τις 6.30 μ.μ. της Πέμπτης, 17ης Ιουνίου, προέστη της Ακολουθίας του Εσπερινού στον εορτάζοντα μεσαιωνικό ναό του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Λεοντίου παρά το Μετόχιον Ανατολικού στα προάστεια της Γεροσκήπου, συμπαραστατούμενος από μέλη της Αδελφότητος της Ιεράς Μονής.

Ο εορτάζων Θεοφιλέστατος άγιος Χύτρων κ. Λεόντιος δέχθηκε με απλότητα τις ευχές του πλήθους των πιστών σε ένα σύντομο κέρασμα στο οίκημα του Μετοχίου παραπλεύρως του ιερού Ναού.

Την επομένη, Παρασκευή 18η Ιουνίου, ο εορτάζων άγιος Χύτρων, ετέλεσε την Θεία Λειτουργία έχοντας συλλειτουργό αρχιερέα τον Θεοφιλέστατο άγιο Μεσαορίας κ. Γρηγόριο, και συμπαραστατούμενος από μέλη της Αδελφότητος της Ιεράς Μονής. Το λιτότατο κέρασμα προς όλους όσοι προσέτρεξαν να ευχηθούν στον εορτάζοντα άγιο Χύτρων κ. Λεόντιο οφείλεται στο γεγονός της θλίψεως η οποία συνέχει τον Θεοφιλέστατο ηγούμενο και τα μέλη της Αδελφότητος ένεκα της πολύ πρόσφατης κοιμήσεως και κηδεύσεως του αδελφού της Ιεράς Μονής μακαριστού Αρχιμανδρίτου Αλεξίου Εγκλειστριώτου. Ο Θεοφιλέστατος άγιος Χύτρων κ. Λεόντιος δεν δέχθηκε επισήμως ευχές και συγχαρητήρια στο Μέγα Συνοδικό της Ιεράς Μονής κατά το υπόλοιπο της ημέρας, για τον ίδιο λόγο.

Ο αοίδιμος Αρχιεπίσκοπος Μακάριος χειροτόνησε πρεσβύτερο τον νυν Επίσκοπο Λεόντιο στην Ι. Μονή Αγ. Νεοφύτου το 1976.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.