Τη χρήση της διπλής μάσκας, κυρίως στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και στα σούπερ μάρκετ, συνιστά στους πολίτες η καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και Πρόεδρος του Ινστιτούτου Προληπτικής, Περιβαλλοντολογικής και Εργασιακής Ιατρικής Prolepsis, Αθηνά Λινού.

«Οι μεταλλάξεις κάνουν τον κορωνοϊό πιο μεταδοτικό και καλό θα είναι να φοράμε διπλή μάσκα κυρίως στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και στα σούπερ μάρκετ, καθώς έτσι πολλαπλασιάζουμε την προστασία μας, πράγμα που αφορά και τα παιδιά», ανέφερε η κ. Λινού, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Παράλληλα εξέφρασε την ανησυχία της για τη διασπορά των μεταλλάξεων του κορωνοϊού στον πληθυσμό ενώ υπογράμμισε ξανά την ανάγκη διενέργειας περισσότερων τεστ ώστε «να ξέρουμε με μεγαλύτερη ακρίβεια την έκταση της διασποράς των μεταλλάξεων». Αναφερόμενη στις καιρικές συνθήκες που επικρατούν στη χώρα μας είπε πως καθώς κλεινόμαστε στα σπίτια και εφόσον υπάρχει κρούσμα η ενδοοικογενειακή διασπορά είναι αναπόφευκτη.

Το κρύο μάλλον διευκολύνει τον κορωνοϊό, είπε, σημειώνοντας πως είναι αστικός μύθος ότι το κρύο σκοτώνει μικρόβια και ιούς.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.