Στην σημερινή ραδιοφωνική εκπομπή της Δέσποινας Βασιλειάδου "Θέμα κι Ανάθεμα" φιλοξενήθηκε ο Μητροπολίτης Λήμνου κι Αγίου Ευστρατίου, κ. Ιερόθεος, και έκανε γνωστή την σπουδαία είδηση ότι για πρώτη φορά φέτος παραμονή της γιορτής της Παναγιάς της Κακαβιώτισσας η εικόνα θα μεταφερθεί πιο κοντά στο ποίμνιο.

Όπως είναι γνωστό, στο εξωκκλήσι, στο οποίο φιλοξενείται η εικόνα και το οποίο βρίσκεται στην κορυφή του βουνού Κάκαβου πραγματοποιείται κάθε χρόνο μόνο μια λειτουργία, συγκεκριμένα κάθε Τρίτη μετά το Πάσχα. Φέτος, όμως, η μεταφορά της εικόνας με πρωτοβουλία του Μητροπολίτη την παραμονή της γιορτής, δηλαδή την λαμπρό-Δευτέρα, αποβλέπει στο να δοθεί η ευκαιρία και στους πιστούς που δεν μπορούν να ανέβουν στο εξωκκλήσι να προσκυνήσουν την εικόνα.

Έτσι, την λαμπρο-Δευτέρα στις 19:00 θα πραγματοποιηθεί η υποδοχή της εικόνας με όλη την μεγαλοπρέπεια που αρμόζει στην περίσταση και μάλιστα παρουσία μητροπολιτών της εκκλησίας της Ελλάδος, οι οποίοι θα φτάσουν στη Λήμνο γι’ αυτόν τον σκοπό

Επιπλέον, ο Μητροπολίτης Ιερόθεος, επεσήμανε, ότι η ίδια κίνηση θα επαναληφθεί και το 2ο Σαββατοκύριακο του Ιουλίου.

Τέλος, ο Μητροπολίτης αναφέρθηκε και στην βαριά επικαιρότητα, την οποία εξήγησε με τον δικό του τρόπο.

Για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Όσα κάποτε θεωρούσαμε φυσιολογικά και σήμερα αμφισβητούνται πρέπει να τα επιλύσουμε και θα καταναλώνουμε τον χρόνο της ζωής μας για να λύνουμε αυτά τα προβλήματα.

Όταν τα δικαιώματα του ενός δεν έχουν όρια και θίγουν τα δικαιώματα του άλλου είναι ασυδοσία όχι δημοκρατία.

Θέλω να ακουστεί πως από τη στιγμή που άνθρωπος αδιαφορεί για το θέλημα του Θεού δεν μπορεί να σέβεται το πρόσωπο του συνανθρώπου του.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.