Μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη σχετικά με το κορυφαίο θέμα της εποχής μας, την πανδημία και τον εμβολιασμό, παραχώρησε αποκλειστικά στον FM 100 και τη Δέσποινα Βασιλειάδου ο Μητροπολίτης Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου κ.κ. Ιερόθεος.

Με αφοπλιστική ειλικρίνεια και ευθύ λόγο απάντησε σε ερωτήματα της δημοσιογράφου σχετικά με τον εμβολιασμό τονίζοντας την αναγκαιότητα του εμβολίου στη ζωή μας «όπως και όλα τα εμβόλια του παρελθόντος», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Διευκρίνισε ότι θεωρεί λανθασμένη την άποψη εκείνων που υποστηρίζουν ότι θα πρέπει οι πιστοί να ρωτούν τους κληρικούς για τον εμβολιασμό, όπως δεν συνέβη ποτέ στο παρελθόν για κανένα άλλο εμβόλιο. Εξήγησε ότι «όπως κανείς δεν ρωτάει τον γιατρό του αν πρέπει να λειτουργηθεί, να κοινωνήσει ή να εξομολογηθεί», έτσι και τώρα θα πρέπει να ακούει του ειδικούς και όχι τους πνευματικούς.

Πώς σχολίασε τη στάση όσων συστήνουν στους πολίτες να μην εμβολιαστούν; Τι είπε για όσους ιερείς ακολουθούν την ίδια τακτική απέναντι στο ποίμνιο;

Σε μια αποστροφή του λόγου του δε, υπογράμμισε ότι όποιος «παίρνει θέση, είναι σπουδαίο να έχει στόχο την κοινή ωφέλεια που ενώνει και όχι τη σοφία της δικής του τοποθέτησης που μπορεί να διαιρεί».

Τέλος, τι απάντησε για τους ανεμβολίαστους ιερείς της τοπικής Μητρόπολης και σε τι ενέργειες πρόκειται ο ίδιος να προχωρήσει εάν δεν εμβολιαστούν;

Για να εργάζονται μέσα στον Ναό να ιχνηλατούνται 2 φορές την εβδομάδα και εγώ θα το επιβάλω. Θα τους ζητήσω rapid test.

Ίσως το πιο ακραίο που θα κάνω είναι όταν λειτουργώ στην ενορία τους μαζί με άλλους κληρικούς να τους παρακαλώ να κάθονται σπίτι τους.

Δεν μου αρέσουν τα άκρα.

Να εντείνω την προσευχή μου, όλα τα μέτρα δεν έκαναν τίποτα, ο κόσμος δεν καταλαβαίνει δυστυχώς παρόλο που έχουμε τόσους νεκρούς.

Δεν μιλάω λόγω υποταγής σε κυβερνητικές οδηγίες. Δεν έχουμε γίνει πιόνια στα χέρια κανενός.

Φανούρης Ευστράτιος
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 3 (2 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.

1 Σχόλιο

Νεότερο
Καλύτερο Νεότερο Παλαιότερο
1

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ Ο ΛΗΜΝΟΥ (Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΝΕΙ ΔΕΣΠΟΤΗ)
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΣΥΜΜΑΡΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΟΙΚΕΙΟΥ ΤΟΤΕ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΤΟΥ;;;;
ΔΗΛΑΔΗ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΥΔΡΑΣ ΣΠΕΤΣΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΝΗΣ ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΥ ΙΕΡΟΘΕΟΥ ;;;;;;;;
ΜΗΠΩΣ ΕΙΧΕ Σ Ο Β Α Ρ Ο Τ Α Τ Ο ΚΟΛΗΜΑ;;;; ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΕΡΑΣΤΙΟΥΣ ΦΑΚΕΛΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΦΑΚΕΛΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΕΝΤΟΛΕΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΧΟΥΝ ΤΟΥΣ ΦΑΚΕΛΟΥΣ!!!! ΕΤΣΙ ΛΟΙΠΟΝ ΤΩΡΑ ΑΝΑΓΚΑΖΕΙ ΣΕ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ ΤΟΥΣ ΔΥΣΤΥΧΕΙΣ ΙΕΡΕΙΣ ..........

ΕΠΙΟΙΚΩΣ Α Ι Σ Χ Ο Σ!!!

ΘΑ ΔΩΣΕΤΕ ΛΟΓΟ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΖΩΝΤΑΝΟΣ !!!!!
ΚΑΙ ΦΟΒΕΡΟΝ ΤΟΥ ΕΜΠΕΣΕΙΝ ΕΙΣ ΧΕΙΡΑΣ ΘΕΟΥ ΖΩΝΤΟΣ!!!!