Εκοιμήθη εν Κυρίω την Τρίτη 31 Ιουλίου ο Συνταξιούχος κληρικός της Ιεράς Μητροπόλεως μας π. Βασίλειος Χατζηχρίστος, σε ηλικία 87 ετών.

Η Εξόδιος Ακολουθία του μακαριστού Ιερέως τελέσθηκε το πρωί της Τετάρτης 1η Αυγούστου στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στην γενέτειρά του στο Λιανοκλάδι, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Νικολάου, παρουσία πολλών Ιερέων από την ευρύτερη περιοχή, συγγενών και φίλων της οικογενείας, καθώς και πολλών πιστών.

Στον επικήδειο Λόγο που εξεφώνησε ο Ποιμενάρχης μας , ωμίλησε δια την ταπεινή προσωπικότητα του αειμνήστου Πρεσβυτέρου και εξήρε ιδιαιτέρως το σπουδαίο έργο που επιτελεί ο Ιερεύς επί της γης , το οποίο είναι έργο αγιαστικό , κηρυκτικό της εν Χριστώ σωτηρίας του ανθρώπου και της αιωνίου ζωής.

Ευχήθηκε επίσης ο καλός Ιερεύς, τον οποίο εγνώρισε ήδη Συνταξιούχο, ο Θεός να τον αναπαύει στους κόλπους του και να τον αναδείξει άξιο λειτουργό του Ουρανίου Θυσιαστηρίου Του.

Στην πρεσβυτέρα, τα παιδιά και εγγόνια του να έχουν την άνωθεν παρηγορία και τέλος ο π. Βασίλειος να στέλνει την ευχή του από τον Θρόνο του Θεού σε όλους μας.

Επικήδειο λόγο εξεφώνησε και ο Θεολόγος κ. Κωνσταντίνος Σφήκα, ο οποίος ανδρώθηκε πλάι στον π. Βασίλειο και εδέχθη τα νάματα της Ορθοδόξου πίστεως απ’ αυτόν στην Ενορία του Ζηλευτού , την οποία υπηρέτησε 22 συναπτά έτη, καταλιπών φήμη αγαθή σε όλους.

Ακολούθησε η ταφή του σκηνώματος του, στο κοιμητήριο της κωμοπόλεως του Λιανοκλαδίου και στην συνέχεια εκ μέρους της οικογενείας προσεφέρθη καφές στη μνήμη του.

Ο μακαριστός π. Βασίλειος Χατζηχρίστος γεννήθηκε το έτος 1931 στο Λιανοκλάδι Φθιώτιδος. Ήταν απόφοιτος της Ριζαρείου Εκκλησιαστικής Σχολής. Ενυμφεύθη με τη σύζυγό του Ελένη Χατζηχρίστου, η οποία κατάγεται από το Λιανοκλάδι και απέκτησαν δυο παιδιά και εγγόνια.

Διάκονος και Πρεσβύτερος χειροτονήθηκε το 1960 από τον μακαριστό Μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου κυρό Ιωακείμ. Το 1964 μετετέθη στην Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος, στην οποία και διηκόνησε 30 συναπτά έτη.

Εποίμανε τις Ενορίες του Καλαποδίου, του Ζηλευτού, του Λιανοκλαδίου και τέλος των Καλυβίων απ ΄ όπου και Συνταξιοδοτήθηκε το 1994 .

Λιανοκλάδι: Η Εξόδιος Ακολουθία του Ιερέως π. Βασιλείου Χατζηχρίστου

Λιανοκλάδι: Η Εξόδιος Ακολουθία του Ιερέως π. Βασιλείου Χατζηχρίστου

Λιανοκλάδι: Η Εξόδιος Ακολουθία του Ιερέως π. Βασιλείου Χατζηχρίστου


Λιανοκλάδι: Η Εξόδιος Ακολουθία του Ιερέως π. Βασιλείου Χατζηχρίστου

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.