Του παπα-Ανδρέα Κεφαλογιάννη- «Φίλοι και αδέρφια μου. Πρώτα η γη μας, τα σπιτικά μας, πρώτα η τιμή, η ιστορία μας, η σημαία και το Άγιο δισκοπότηρο μας.

Αδέρφια μου, η πατρίδα μας περνά δύσκολες μέρες. Με όλα όσα εντέχνως, η κυβέρνηση της γείτονας χώρας επέτρεπε ή και οδήγησε να συμβαίνουν στα σύνορα της πατρίδας μας.

Όμως για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε με την αξιοπρέπεια μας και το κεφάλι ψηλά, θα πρέπει πέρα της πίστης μας, πέρα της διάθεσης για αγώνα, να έχουμε κυβερνήτες με ζωηρό ηθικό πατριωτισμό και αποφασιστικότητα. Αν δε συμβεί αυτό τότε θα βρεθούμε προ εκπλήξεων. Διότι δυστυχώς, τα χρόνια της μεταπολίτευσης, δεν καταφέραμε να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων. Φίλοι μου, αν μας ζητηθεί να βρεθούμε στην πρώτη γραμμή, σταυρό, σημαία , όπλο, στο ίδιο χέρι.

Με το άλλο θα κρατάμε το χέρι του διπλανού μας. Αν χρειαστεί να πατήσουμε τη σκανδάλη, θα κάνουμε το σταυρό μας και θα την πατήσουμε. Μέχρι τότε όμως καμία ανοησία δεν επιτρέπεται, κάνεις εμπαιγμός, κανένα ανθρώπινο λάθος. Εμείς δεν υπερασπιζόμαστε τα τομάρια μας. Υπερασπιζόμαστε αυτό που είμαστε. Άνθρωποι, Έλληνες, πατριώτες, οικογενειάρχες, ορθόδοξοι, σύντροφοι ,γείτονες, ενορίτες, συγχωριανοί.

Όποιος θέλει τα ουρλιαχτά ας αφήσει εμάς που θέλουμε την κραυγή Αέρα, την κραυγή Μολων Λαβέ ,την κραυγή πατρίδα μου, να την φωνάξουμε, χωρίς όμως να στάζει το στόμα μας σκοτάδι. Θα αγωνιστούμε για το φως. Πρώτη γραμμή με ανθρώπους πρώτους και άξιους. Δεν είμαστε ζώα. Είμαστε Έλληνες ορθόδοξοι, άνθρωποι αληθινοί, έτοιμοι για όλα, με θυσία για θυσία σε κάθε για το χώμα της γης μας θυσία.»

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (1 ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.