Μεγάλες διαστάσεις έχει λάβει το ζήτημα του Τιμίου Σταυρού στη Λέσβο τον οποίο ιερόσυλοι γκρέμισαν με ξεδιάντροπο τρόπο πριν λίγες ημέρες όπως γράψαμε στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.

Πρώτο το ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE, και εν συνεχεία όλα τα μέσα ενημέρωσης καταδικάσαμε σε έντονο ύφος την απαράδεκτη πράξη κατεδαφίσεως του ιερού συμβόλου της Πίστεως μας, του Τιμίου Σταυρού, από αγνώστους μερικές ημέρες πριν στη Λέσβο.

Δεχόμαστε έκτοτε χιλιάδες μηνύματα στα οποία είτε εκφράζεται η αγανάκτηση και η θλίψη των πιστών, είτε εσωκλείονται νέες μαρτυρίες για τυχόν νέες βίαιες και ασεβείς πράξεις κατά συμβόλων. Ως γνωστόν τη συντακτική ομάδα του ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE, απαρτίζουν ως επί το πλείστον νομικοί, οπότε οποιαδήποτε καταγγελία ελέγχεται εξονυχιστικά προτού δει το φως της δημοσιότητας.

Σήμερα, Κυριακή 14 Οκτωβρίου, λάβαμε μια επώνυμη καταγγελία που αφορούσε την καταστροφή  σε ένα μικρό εκκλησάκι κοντά στο αεροδρόμιο της Λέσβου. Εφόσον ήτο ενυπόγραφη και έφερε αποδεικτικό φωτογραφικό υλικό, το επίμαχο άρθρο δημοσιεύτηκε.

Εν συνεχεία, σε επικοινωνία που είχαμε με παράγοντες της τοπικής κοινωνίας, πληροφορηθήκαμε πως γύρω από το θέμα του Τιμίου Σταυρού παίζονται μικροπολιτικά παιχνίδια. Καλλιεργείται δηλαδή κλίμα μίσους από συγκεκριμένους ανθρώπους με αλλότριους στόχους παρά την προστασία των ιερών συμβόλων.

Θα πρέπει σε αυτό το σημείο να υπογραμμιστεί το εξής:

Η αστυνομικές αρχές οφείλουν να εκδώσουν πόρισμα για όλες τις καταστροφές στα ιερά σύμβολα της Πίστεως μας.

Η απόδοση ευθυνών σε ξένους, μετανάστες ή οποιονδήποτε άλλο είναι αβάσιμοι και πρέπει να αποφεύγονται μέχρι αποδείξεως του εναντίον.

Το ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE δεν θα γίνει αιτία να στοχοποιηθεί κανένας άνθρωπος.

Αν την πράξη έχει τελέσει μετανάστης, να τιμωρηθεί δια του Νόμου.

Αν έχει τελεστεί από ημεδαπό με σκοπό να στοχοποιηθεί μετανάστης να τιμωρηθεί επίσης.

Δεν αποκαθιστούμε τη δικαιοσύνη ούτε είμεθα όργανα επιβολής της τάξεως.

Να τονίσω εδώ, ότι καταγγελίες που αφορούν τη Μητρόπολη ερευνήθηκαν και κρίθηκαν πλήρως αναληθείς και αβάσιμες.

Ο Σταυρός όπως πληροφορηθήκαμε, κατασκευάζεται ξανά, με έξοδα απλών ανθρώπων, θα είναι σιδερένιος και θα επανατοποθετηθεί σε λίγε ημέρες.

Να σταματήσουν τώρα κάθε λογής επικοινωνιακά παιχνίδια με τα ιερά μας σύμβολα.

 

Καραγιάννης Ανδρέας
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (2 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.