Έκλεισε την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2021 και για άγνωστο χρονικό διάστημα η Ιερά Μονή Αγίου Ραφαήλ στη Λέσβο, λόγω επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορωνοϊού μεταξύ των μοναχών.

Τοπικό κλιμάκιο του ΕΟΔΥ βρέθηκε το πρωί στο μοναστήρι και προέβη στην διενέργεια ελέγχων, επειδή είχαν διαπιστωθεί συμπτώματα κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των rapid test, βρέθηκαν θετικές αρκετές μοναχές, που σε πρώτη φάση έχουν μείνει σε απομόνωση στα κελιά τους. Παράλληλα, πέρα από την απολύμανση στους χώρους της Μονής, θα υπάρχει καθημερινή παρακολούθηση της υγείας τους για να διαπιστωθεί αν είναι απαραίτητη η μεταφορά τους στο νοσοκομείο για νοσηλεία.

Αργά το απόγευμα της Παρασκευής, η Ηγουμένη Γερόντισσα Ταβιθά σε μήνυμα της στην επίσημη σελίδα της Μονής σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ανέφερε:
Θα θέλαμε να σας ενημερώνουμε ότι η Ιερά Μονή μας θα παραμείνει προς το παρόν κλειστή και για όσο χρονικό διάστημα απαιτείται λόγω επιβεβαιωμένων κρουσμάτων. Οι αδελφές που διαγνώστηκαν θετικές νοσούν με ήπια συμπτώματα και ευχόμαστε με την χάρη των Αγίων μας να το ξεπεράσουμε ανώδυνα.

Ηγουμένη Ταβιθά

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.