ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΗ ΣΚΟΝΗ – Ένα απόκοσμο σκηνικό επικρατεί στον ουρανό των περισσότερων περιοχών της Ελλάδας αυτή τη στιγμή, όπου τα κίτρινα και τα πορτοκαλί χρώματα έχουν διαδεχθεί το γαλάζιο του ελληνικού ουρανού.

Οι μετεωρολόγοι μιλάνε για σκόνη από τη Σαχάρα, αλλά τίποτα δεν μπορεί να δικαιολογήσει εύκολα αυτό που υπάρχει και το οποίο ξεπερνά κατά πολύ τα συνήθη καιρικά φαινόμενα που περιλαμβάνουν μεταφορά αφρικανικής σκόνης.

Το εντυπωσιακό είναι ότι όλο αυτό εντοπίζεται μόνο στην Ελλάδα και όχι σε γειτονικές χώρες όπως στην Τουρκία και την Ιταλία.

Παχιά κίτρινη σκόνη επικάθεται σχεδόν σε όλη την επικράτεια και καλό θα ήταν να μας πουν οι αρμόδιοι τα συστατικά αυτής της σκόνης την οποία εισπνέουν εκατομμύρια Έλληνες αυτή τη στιγμή.

Ήδη χιλιάδες πολίτες έχουν παρουσιάσει αναπνευστικά, οφθαλμολογικά και δερματολογικά προβλήματα από το φαινόμενο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τα φίλτρα στα κλιματιστικά σπιτιών και αυτοκινήτων έχουν «μπουκώσει» και το ερώτημα είναι τι εισπνέουν οι άνθρωποι τη στιγμή που ακόμη και τα φίλτρα αδυνατούν να ανταποκριθούν στο καθάρισμα του αέρα που κυκλοφορεί στους εσωτερικούς χώρους.

Ειδικά στην Αττική, η κατάσταση είναι αφόρητη, ενώ η μετεωρολογική υπηρεσία δεν δίνει πιθανότητα βροχής όπως συνέβαινε σε όλες τις ανάλογες περιπτώσεις μέχρι σήμερα.

Δείτε εδώ τις απόκοσμες εικόνες:

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.