Την πρώτη του νέου έτους, Δευτέρα 1η Ιανουαρίου 2018, ο Μητροπολίτης μας κ.κ.Παΐσιος ετέλεσε Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό «Ευαγγελισμός της Θεοτόκου» Λέρου, συμπαραστατούμενος από τον Θεοφ. Επίσκοπο Στρατονικείας κ. Στέφανο. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ετελέσθη Δοξολογία επί τω νέω έτει, παρουσία του Ιερού Κλήρου, των τοπικών πολιτικών και στρατιωτικών αρχών και σωμάτων ασφαλείας, και πολλών πιστών. Κατά την Δοξολογία ο γραμματέας της Ιεράς Μητροπόλεως κ. Γεώργιος Χρυσούλης ανέγνωσε το Πρωτοχρονιάτικο Μήνυμα του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ.κ. Παϊσίου:

«ΠΑΪΣΙΟΣ Ελέω Θεού Μητροπολίτης Λέρου Καλύμνου και Αστυπαλαίας
Προς το ευσεβές και φιλόθεο πλήρωμα της Θεοστώστου Ημών Επαρχίας,
Χαίρετε εν Κυρίω και ενδυναμούσθε εν τω κράτει της ισχύος Αυτού.

Με την γέννηση του Θεανθρώπου Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, τα πάντα πεπλήρωται φωτός, ουρανός, γη και τα καταχθόνια. Τα πάντα εορτάζουν την του Κυρίου επί γης παρουσία.

Όμως και ιδιαιτέρως με την γέννηση του Θεανθρώπου, το ανθρώπινο σώμα έχει την δυνατότητα, δια της Εκκλησίας, της μόνης πηγής σωτηρίας, να μεταμορφωθεί και να γίνει Ναός του Αγίου Πνεύματος, να φθάσει δηλαδή την αγιότητα.

Η αγιότητα, ως γνώρισμα του Θεού, γίνεται τώρα και γνώρισμα του ανθρώπου. Ο μακαριστός Γέροντας Παΐσιος ο Αγιορείτης, έλεγε: «όταν έχεις μία εκκλησία που την αμαρτία κάνει χάρη, την αδυναμία κάνει δύναμη, τα λάθη μας κάνει δόξα και τιμή, τι άλλο θέλουμε;».

Αυτή την μεγάλη ευκαιρία της προσωπικής μας αναγέννησης ας δράξουμε την ευκαιρία να εργαστούμε πνευματικά και κατά το νέο ενιαυτό της χρηστότητος του Κυρίου, κατά το σωτήριο έτος 2018, βιώνοντας τα θεία γεγονότα της Γέννησης και της περιτομής του Κυρίου, κατά άνθρωπο, που ήδη κατά την τάξη της Εκκλησίας μας, εισήλθαμε κατά αυτή την ευλογημένη ώρα.

Ως χριστιανοί έχουμε την πίστη, αλλά και την ελπίδα και την βεβαιότητα ότι μπορούμε να κατορθώσουμε κάτι το καλύτερο, τόσον σε πνευματικά αγαθά, όσον και σε υλικά αγαθά, γιατί έχουμε από την χάρη του Θεανθρώπου Ιησού όλες τις προϋποθέσεις της αγάπης Του.

Είναι γεγονός ότι ευρισκόμαστε, ως χριστιανοί, αλλά και ως πολίτες της επί γης στρατευομένης του Χριστού Εκκλησίας, σε μια δύσκολη συγκυρία κρίσεων πνευματικών και υλικών αγαθών.

Επ’ ευκαιρία αυτής της συγκυρίας της πνευματικής κρίσης στην οποία παγκοσμίως κινείται ο άνθρωπος, εμείς ως χριστιανοί ορθόδοξοι πρέπει να αναλογιστούμε την ευθύνη και να επιδιώξουμε την επιστροφή μας κοντά στον Θείο Λυτρωτή, παρά του Οποίου, «πάσα δόσις αγαθή και παν δώρημα τέλειον».

Για τον λόγο αυτό, προκειμένου να αποφευχθεί και η οικονομική κρίση, η οποία μαστίζει την ανθρωπότητα ολόκληρο, και κατ’ επέκταση και την πατρίδα μας, χρήζει υπό σύμπαντος του ορθοδόξου λαού μια καλυτέρα προσέγγισης στο Θείο Λόγο, στον Θεάνθρωπο Ιησού.

Η ανατολή του νέου έτους της χρηστότητος του Κυρίου, παρέχει την ευκαιρία να επικοινωνήσουμε νοερώς από την καθέδρα της Ιεράς Μητροπόλεως Λέρου, Καλύμνου και Αστυπαλαίας με τα πνευματικά μας τέκνα, τα εγγύς και τα απόδημα, και να ευχηθούμε, όπως το νέο σωτήριο έτος 2018 είη ευλογημένο, υγιεινό και πλούσιο σε πνευματικά και υλικά αγαθά, παρά του Δομήτορος της Εκκλησίας μας.

Καλή και ευλογημένη χρονιά.
+ Ο Μητροπολίτης Λέρου, Καλύμνου & Αστυπαλαίας Παΐσιος».

Λέρου Παΐσιος: «Ευρισκόμαστε σε δύσκολη συγκυρία κρίσεων πνευματικών και υλικών αγαθών» Λέρου Παΐσιος: «Ευρισκόμαστε σε δύσκολη συγκυρία κρίσεων πνευματικών και υλικών αγαθών» Λέρου Παΐσιος: «Ευρισκόμαστε σε δύσκολη συγκυρία κρίσεων πνευματικών και υλικών αγαθών» Λέρου Παΐσιος: «Ευρισκόμαστε σε δύσκολη συγκυρία κρίσεων πνευματικών και υλικών αγαθών»

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.