Πανηγύρισε ο περικαλλής ενοριακός Ιερός Ναός Αγίου Αθανασίου Πόθιας Καλύμνου – Παρότρυνση Μητροπολίτη Λέρου στους πιστούς να παραμείνουν πιστοί στην ορθή Πίστη και Ενότητα της Ορθοδόξου Εκκλησίας όπως αυτή σαφώς διαφυλάσσεται υπό της Μητρός Εκκλησίας.

Την παραμονή τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, στον οποίο χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λέρου, Καλύμνου & Αστυπαλαίας κ. Παΐσιος, μετά πλειάδος ιερέων και ιεροδιακόνου.

Ο Σεβασμιώτατος μίλησε στους πιστούς προσκυνητές περί της σημαντικής εορτής του Αγίου Αθανασίου, του «Στύλου της Ορθοδοξίας» και υπερασπιστή του ορθοδόξου δόγματος έναντι των κακοδοξιών του αιρετικού Αρείου και των οπαδών του, που ως λύκοι πολέμησαν την Εκκλησία, και ο Μέγας Αθανάσιος με σθένος και ζήλο κατατρόπωσε αυτούς.

Ο Μητροπολίτης συνεχάρη τον εφημέριο του Ιερού Ναού π. Σωτήριο Πράσινο, τους Ιεροψάλτες, καθώς και τα μέλη της Εκκλησιαστικής Επιτροπής για την επιτυχή διοργάνωση της Ιεράς Πανηγύρεως, παρ’ όλες τις δυσκολίες και τα μέτρα προστασίας από την πανδημία του COVID-19.

Στο τέλος του εσπερινού ο Σεβασμιώτατος δώρισε ως ευλογία σε όλους τους πιστούς κομποσκοίνια, τα οποία πρόσφεραν στην εκκλησία επί τον σκοπό αυτόν, ευλαβέστατες γυναίκες.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.