Με εκκλησιαστική τάξη και παρουσία πυκνού εκκλησιάσματος, το Σάββατο 8 Ιουνίου 2019, στις 7 το απόγευμα, έλαβε χώρα η τελετή των θυρανοιξίων του ιδιωτικού Ιερού Ναϋδρίου των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, στην περιοχή Παντέλι νήσου Λέρου.

Κτήτορες του όμορφου και καλαίσθητου Ιερού Ναϋδρίου είναι η οικογένεια Αντωνίου και Ελένης Κουτούζου.

Τα θυρανοίξια τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.κ.Παΐσιος, με την συμμετοχή του Θεοφ. Επισκόπου Στρατονικείας κ. Στεφάνου και των Ιερέων πρωτ. Νικοδήμου Φωκά Αρχιερατικού Επιτρόπου, π.Δαμασκηνού Παλαπουγιούκ, π.Εμμ.Οθίτη και π.Νικολάου Ταχλιαμπούρη.

Την τελετή των θυρανοιξίων παρακολούθησαν ο Δήμαρχος κ. Μιχ.Κόλιας, οι κτήτορες και πολλοί πιστοί, οι οποίοι κατά διαστήματα επληροφορούντο την τάξιν της τελετής από τον Μητροπολίτη μας.

Ο Μητροπολίτης στην σύντομη ομιλία του συνεχάρη τους κτήτορες και ευχήθηκε το Ναύδριο να είναι στερεωμένο εις αιώνας αιώνων ίνα προσφέρεται σε αυτό η Θεία Ευχαριστία και οι προσκυνητές να βρίσκουν την ηρεμία και την γαλήνη και προπάντων να επικοινωνούν με τον Κύριο.

Μετά το πέρας της τελετής των θυρανοιξίων ετελέσθη Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Θεοφ. Επισκόπου Στρατονικείας κ.Στεφάνου, με την συμμετοχή του Σεβ.Μητροπολίτου μας κ.κ.Παϊσίου, και των Ιερέων πρωτ. Νικοδήμου Φωκά Αρχιερατικού Επιτρόπου, π.Δαμασκηνού Παλαπουγιούκ, π.Εμμ.Οθίτη και π.Νικολάου Ταχλιαμπούρη, ενώ έψαλλαν οι κ.κ. Ισίδωρος Λιβανός και Γεώργιος Γαμπιέρης.


Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.