Η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940 εορτάσθηκε σε ολόκληρη την Ελλάδα, αλλά και στα νησιά της Μητροπόλεώς μας. Φέτος βέβαια ο εορτασμός ήταν εντελώς διαφορετικός, λόγω της πανδημίας, μιας και δεν πραγματοποιήθηκαν παρελάσεις.

ΣΤΗ ΛΕΡΟ

Βάσει του επισήμου προγράμματος που εξέδωσε ο Δήμος Λέρου και η Ανώτερη Φρουρά της νήσου, έγινε γενικός σημαιοστολισμός δημοσίων υπηρεσιών, σχολείων, οικιών, καταστημάτων, και πραγματοποιήθηκαν σχετικές ομιλίες στα σχολεία.

Το πρωί της Τετάρτης 28/10/2020, έλαβε χώρα η καθιερωμένη Δοξολογία στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Λέρου, υπό του Ιερού Κλήρου, παρουσία πολιτικών και στρατιωτικών Αρχών, εκπροσώπων φορέων και συλλόγων, καθώς και αντιπροσωπειών από όλα τα εκπαιδευτήρια της νήσου με τις σημαίες τους.

Μετά το πέρας της Δοξολογίας, λόγω της έντονης βροχόπτωσης που επικρατούσε, δεν ετελέσθη η Επιμνημόσυνη Δέηση καθώς και οι καταθέσεις στεφάνων στο Μνημείο Ηρώων, στην παραλιακή του λιμένος του Λακκίου. Όπως προανεφέρθη, λόγω της πανδημίας, δεν πραγματοποιήθηκε και η καθιερωμένη παρέλαση.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.