Μάλιστα, ο ίδιος δηλώνει σίγουρος ότι «θα γίνει µια καλή πληρωµή, χωρίς παρατράγουδα» και ότι είναι πολύ πιθανό η ηµέρα πίστωσης των λογαριασµών των δικαιούχων παραγωγών να είναι η Τετάρτη 19 Οκτωβρίου.

Η όλη διαδικασία, όπως έχει επανειληµµένως ειπωθεί αρµοδίως, είναι τεχνικά εφικτό να ολοκληρωθεί µε βάση το παραπάνω χρονοδιάγραµµα, καθώς µένουν απλά να «τρέξουν» οι απαραίτητοι διασταυρωτικοί έλεγχοι από τους διοικητικούς του Οργανισµού Πληρωµών.

Εν τω µεταξύ, µέσα στην επόµενη εβδοµάδα αναµένεται να γίνουν και κάποιες πιστώσεις που θα αφορούν εξόφληση της ενιαίας ενίσχυσης και των προγραµµάτων της περσινής χρονιάς, µαζί µε τη δηµοσιονοµική πειθαρχία του 2021 περί τα 16 µε 17 εκατ. ευρώ, προκειµένου να κλείσουν οι εκκρεµότητες του 2021 -όπως επιβάλλει ο κοινοτικός κανονισµός- για να µπει σε τροχιά η πληρωµή αρχικά της ενιαίας και κατόπιν των προγραµµάτων του 2022.

Μέσα στον µήνα, σύµφωνα µε όσα έχουν γίνει γνωστά και µετά την ολοκλήρωση της πληρωµής της πρώτης δόσης στους ενταγµένους του προγράµµατος των Νέων Αγροτών, πλέον παίρνουν σειρά οι εν δυνάµει δικαιούχοι και οι δικαιωµένοι από τις ενστάσεις. Σύµφωνα µε τις πληροφορίες, το ρεαλιστικό σενάριο είναι να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία µέχρι τα µέσα του Οκτωβρίου ώστε να µπορέσουν µετά να γίνουν οι πιστώσεις. Ωστόσο δεν είναι απαραίτητο να γίνουν ταυτόχρονα, καθώς θα µπορούσε να προηγηθούν είτε οι πληρωµές των δικαιωµένων ενστάσεων είτε οι αιτήσεις των εν δυνάµει δικαιούχων. Στις υπόλοιπες 5 Περιφέρειες οι σχετικές πληρωµές, αναµένεται να ολοκληρωθούν έως το Νοέµβριο.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.