ΓΕΡΟΝΤΑ ΕΣΕΙΣ ΒΑΛΑΤΕ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ; -Θα σου απαντήσω με το να μη σου απαντήσω διότι αν πω ότι το έβαλα θα με κατακρίνουν οι μισοί. Εάν πω ότι δεν το έβαλα θα με κατακρίνουν οι άλλοι μισοί.

Και δε με στεναχωρεί ότι θα με κατακρίνουν (καλά θα μου κάνουν) αλλά δυστυχώς έγινε αυτό το εμβόλιο ένα σκάνδαλο πλέον, ένα σημείο σκανδαλισμού και υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι φτάνουν σε ακραία συμπεράσματα και συμπεριφορές και από τη μία πλευρά και από την άλλη πλευρά.
Εγώ δεν αναπαύομαι ούτε με τους μεν ούτε με τους δε. Θέλω οι άνθρωποι να σέβονται ο ένας τον άλλον. Κάποιος που έβαλε το εμβόλιο να σέβεται αυτόν που δεν το έβαλε και αυτός που δεν το έβαλε να σέβεται αυτόν που το έβαλε. Και επειδή δε θέλω να επηρεάσω κανέναν άνθρωπο στην απόφασή του και όποιος με ρωτά του λέω να κάνεις
όπως θέλεις και όπως είσαι αποφασισμένος, γι’αυτό δε θα πω εάν το έβαλα ή δεν το έβαλα.
Θα πω όμως ότι ο καθένας να κάνει σύμφωνα με τη συνείδησή του και σύμφωνα με αυτό που του λένε οι γνώσεις του και η συνείδηση του γενικότερα. Δε θα απαντήσω σε αυτό
διότι ξέρω ότι πολλοί άνθρωποι επηρεάζονται και από τη δική μου συμπεριφορά και στάση και δε θα ήθελα ποτέ μου να επηρεάζω άλλους ανθρώπους σε θέματα σοβαρά γύρω από τη ζωή τους και την υγεία τους. Καθένας ας αποφασίσει μόνος του τι θα κάνει. Μετά που θα περάσει αυτή η λαίλαπα των εμβολίων και των “ταγμάτων” και των “επαναστάσεων” τότε θα πω κι εγώ τι έκανα. Δε θα σας πω τώρα. Εξάλλου να σου πω και την αλήθεια όπως ξέρεις εγώ έχω νοσήσει από τον κορονοϊό και έχω ας πούμε γνώση αυτού του πράγματος και ξέρω πως είναι αυτή η ασθένεια.
Εύχομαι να φυλάξει ο Θεός τον κόσμο.
Πραγματικά είμαι πολύ στενοχωρημένος, πάρα πολύ στενοχωρημένος γιατί βλέπω ότι έρχονται οι άνθρωποι να εξομολογηθούν και αντί να έχουν μετάνοια και πόθο σωτηρίας και να ρωτούν για τη ψυχή τους, για τον αγώνα της ψυχής ρωτούν για τα εμβόλια. Άλλη δουλειά δεν κάνουμε όλη μέρα να ασχολούμαστε με τα εμβόλια. Κι αν ήμουν φαρμακοποιός, βιολόγος ή χημικός έχει καλώς. Αλλά εγώ δεν είμαι τίποτα από όλα αυτά και δεν ξέρω και δεν τα καταλαβαίνω.
Οι μεν λένε υπέρ οι άλλοι λένε κατά.
Αξιόλογοι επιστήμονες και από τις δύο πλευρές έχουν τα επιχειρήματά τους.
Δεν μπορώ εγώ να βγάλω άκρη.
Αυτοί που ξέρουν ας κανονίσουν τη θέση τους. Εγώ δεν τοποθετούμαι. Δε βγάζω άκρη. Εγώ παραμένω ουδέτερος.
Όποιος θέλει να το βάλει ας το βάλει.
Όποιος θέλει να μην το βάλει ας μην το βάλει. Έχει ευθύνη των πράξεών του ο καθένας. Αλλά εκείνο που με στενοχωρεί είναι η κατάκριση και ο φανατισμός. Που φανατίστηκαν οι άνθρωποι παραπάνω από τις ομάδες του ποδοσφαίρου.
Σε λίγο θα έχουμε σωματεία εμβολιασμένων και ανεμβολιάστων και θα πετάνε πέτρες οι μεν στους δε. Φανατισμός! Και μεταξύ ανθρώπων που θέλουν να είναι και ευλαβείς και της Εκκλησίας.
Απόσπασμα από πρόσφατη συνέντευξη του Αγίου Λεμεσού.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (1 ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.

2 Σχόλια

Νεότερο
Καλύτερο Νεότερο Παλαιότερο
1
Stelios Stylianou

Όλα όσα λέει ο Πανιερότατος ήταν καλά και  μέχρι την ώρα που ο εμβολιασμός έγινε υποχρεωτικός είτε άμεσα είτε έμμεσα. Και σ αυτό συνέβαλε και η εκκλησία η οποία, τάχθηκε υπέρ του εμβολιασμού. Υπέρ του εμβολιασμού τάχθηκε και ο Πανιερότατος αφού συμμετείχε στην Ιερα Σύνοδο που αποφάσισε ομόφωνα υπέρ του εμβολίου και στην ουσία υπέρ του διχασμού. Πολλοί από εμάς τηρούμε ένα μονόπλευρο σεβασμό σε όσους έχουν κάνει το εμβόλιο και αγωνιζόμαστε μόνοι μας, χωρίς τη στήριξη της εκκλησίας, να διατηρήσουμε την αξιοπρέπεια μας και το δικαίωμα της ελεύθερης και αβίαστης επιλογής. Δυστυχώς, εμείς, είτε είμαστε υγειονομικοί, είτε εργαζόμενοι, είτε φοιτητές, είτε έφηβοι, είτε τέλος πάντων ο καθένας μας για τους δικούς του λόγους έναντιον του εμβολίου, δεν έχουμε το δικαίωμα, δεν μας αφήνουν να να πούμε: είμαστε ουδέτεροι, σεβόμαστε την επιλογή του καθενός - και την σεβόμαστε πραγματικά- σεβαστείτε και εσείς τη δική μας απόφαση. Σε θέση μάχης δυστυχώς μας έβαλε η επίσημη πολιτεία, η εκκλησία που ούτε αυτή δέχεται την απόφασή μας, οι εργοδότες μας, οι διευθυντές μας, το σόι μας, οι φίλοι μας και οι εχθροί μας. Τέλος, οι περισσότεροι από εμάς ακόμη δεν πολεμούμε, δεχόμαστε μόνο πυρά και κάνουμε υπομονή. Ο Θεός να μας φυλάει όλους.

2

Ουτε ο Ποντιος Πιλατος ήξερε ... Ενυψε τας χειρας του