ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ.

Στο πλαίσιο της λαμπρής πανηγύρεως της Ιεράς Μεγίστης Μονή Βατοπαιδίου επί τη εορτή του Οσίου Ευδοκίμου του Βατοπαιδινού, ενός ακόμα Αγιορείτη Αγίου που έζησε σε αυτήν την ιστορική αγιορείτικη Μονή, βρίσκεται στο Άγιον Όρος ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος συνοδευόμενος από τους Θεοφιλεστάτους Επισκόπους Αμαθούντος κ. Νικόλαο και Λύδρας κ. Επιφάνιο και άλλους πατέρες της Μητροπόλεως Λεμεσού.

Παρακολουθήστε τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Λεμεσού κ. Αθανάσιο να ομιλεί στην Τράπεζα της Μονής Βατοπαιδίου υπό το θέμα: “Η αληθινή αγάπη”:

Σύμφωνα με την αγιορείτικη τάξη, οι εορτασμοί αρχίζουν το απόγευμα της κυριακής με την έξοδο των τιμίων λειψάνων του Αγίου Ευδοκίμου του Βατοπαιδινού και την τοποθέτησή τους στο κέντρο του καθολικού προς προσκύνηση και αγιασμό των πατέρων και των προσκυνητών. Εν συνεχεία θα τελεστεί η ακολουθία του Μικρού Εσπερινού.

Θα ακολουθήσει η τράπεζα.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας τελείται ο Μέγας Αρχιερατικός Πανηγυρικός Εσπερινός. Θα ακολουθήσει το καθιερωμένο αγιορείτικο κέρασμα στο Συνοδικό της Μονής και εν συνεχεία η ακολουθία του όρθρου, όπου και θα ολοκληρωθεί η αγρυπνία τις πρώτες πρωινές ώρες.

Το πρωί της κυριώνυμης ημέρας θα τελεστεί αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

ope.gr

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (1 ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.