Μια εξοργιστική και αβάσιμη κατά την άποψή μου και τη νομική μου κρίση απόφαση εξέδωσε σήμερα δικαστήριο στη Βέροια για τον Αρχιμανδρίτη Παλαμά, Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Θεοτόκου Καλλίπετρας Βεροίας.

Ο Γέροντας της ιστορικής Μονής Καλλίπετρας διώκεται συστηματικά από το δημόσιο με πρόσχημα έναν ελαιώνα που υπάρχει στην Ιερά Μονή. Το Δασαρχείο (δηλαδή το Δημόσιο) οδηγεί έναν Ηγούμενο Μονής στη δικαιοσύνη για υποτιθέμενη καταπάτηση δάσους (να σημειωθεί εδώ πως ο ελαιώνας ευρίσκεται εντός των πλαισίων της Ιεράς Μονής τα τελευταία 700 χρόνια.

Μια άνευ προηγουμένου απόφαση έλαβε σήμερα η δικαιοσύνη, με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέως και ανακρίτριας.

Δίχως να επιτραπεί στον Ηγούμενο της Μονής να προσκομίσει αποδεικτικό υλικό περί της αθωότητός του, ήτοι μάρτυρες που θα κατέθεταν τα πραγματικά γεγονότα, εξέδωσαν απόφαση (την οποία προφανώς και θα προσβάλλουν οι συνήγοροι υπερασπίσεως, βάσει της οποίας επεβλήθει (άκουσον άκουσον) περιοριστικός όρος μη εξόδου από τη χώρα.

Για να γίνει σαφές στους αναγνώστες τι σημαίνει αυτό, τέτοια ποινή είθισται να επιβάλλεται σε εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου, σε οικονομικά εγκλήματα και ναρκωτικά, εξαιτίας της ανησυχίας του νομικού συστήματος της χώρας μήπως ο κατηγορούμενος επιχειρήσει να διαφύγει στο εξωτερικό.

Κρίνουν δηλαδή τον Γέροντα Παλαμά, που έχει αφιερώσει τη ζωή και την ψυχή του στον Κύριο, στην φροντίδα των ανθρώπων, επικίνδυνο να διαφύγει στο εξωτερικό.

Πρόκειται για μια απαράδεκτη απόφαση, δεικτική του γενικότερου κλίματος εμπάθειας και πολεμικής που επικρατεί ενάντια στην Εκκλησία, στους μοναχούς και κληρικούς.

Είναι δεδομένο, ότι στον αγώνα αυτόν, στον Γολγοθά που ανεβαίνει ο Γέροντας της Καλλίπετρας, τόσο το ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE, όσο και η δικηγορική εταιρεία στην οποία ανήκει θα βρίσκεται στο πλευρό του.

Καραγιάννης Ανδρέας
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (3 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.