ΑΠΟΤΕΦΡΩΤΗΡΙΑ: Η υπουργική απόφαση υπεγράφη την περασμένη Πέμπτη και καθορίζει τον χώρο και τις προϋποθέσεις για την κατασκευή του Κέντρου Αποτέφρωσης Νεκρών, όπως αυτό σχεδιάστηκε και προτάθηκε από τον δήμο Αθηναίων για την περιοχή του Ελαιώνα.

Το ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE εκφράζει σε όλους τους τόνους την κατηγορηματική διαφωνία του ως προς την πρόθεση της κυβερνήσεως να αγνοήσει την Πίστη και την Ορθόδοξη Εκκλησία και να προχωρήσει στη δημιουργία αποτεφρωτηρίου στην Αθήνα.

Παραπέμπουμε σε παλαιότερες δηλώσεις του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θηβών Γεώργιου.

΄΄Καινοφανές για τα δεδομένα της ζωής και της θρησκευτικής παράδοσης της πατρίδας μας η καύση των νεκρών που έχει δημιουργήσει απ’ ότι εισέπραξα μεγάλη ανησυχία στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής μας.

Από αρχαιοτάτων χρόνων στον προχριστιανικό κόσμο και στις περισσότερες θρησκείες η ταφή του νεκρού σώματος ήταν ο μοναδικός τρόπος καταλήξεως και ο τάφος γινόταν σημείο αναφοράς, τιμής και αγάπης του κεκοιμημένου προσώπου.

Στη χριστιανική μας παράδοση, η ταφή σύμφωνα με τη διδασκαλία της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας, είναι ο μόνος τρόπος αποσυνθέσεως του νεκρού σώματος, αφού η Εκκλησία πιστεύει και προσδοκά την Ανάσταση των νεκρών, σύμφωνα με την Αγία διδασκαλία Της και την απ’ αιώνων παράδοσή Της. (βλ. και υπ’ αριθμ. 2734/2002 Εγκύκλιος Ι. Συνόδου και απόφαση Ιεραρχίας της Ι. Συνόδου της 12ης Μαΐου 2010).

Όμως, η δημιουργία τέτοιων εγκαταστάσεων έχει πλέον νομοθετικά αποφασιστεί και ρυθμιστεί από την πολιτεία για όσους δεν ανήκουν στην Ορθόδοξη Εκκλησία ή αυθαίρετα και επιπόλαια επιλέγουν την καύση.

Δεκαετίες τώρα παρακολουθούμε την προσπάθεια να εισαχθεί στον Ελλαδικό χώρο η καύση των νεκρών ή και «πιεστικά» να επηρεαστεί ο λαός μας και να επικρατήσει.

Για τους μεν Ορθοδόξους Χριστιανούς η Εκκλησία ενημερώνει για την Αλήθεια που αφορά στην πίστη και στην παράδοσή Της για το συγκεκριμένο θέμα και ό,τι συνεπάγεται η επιλογή της καύσης εκ μέρους των, για να μη δέχονται αύριο οι Κληρικοί μας μεγάλη πίεση από τους συγγενείς εκείνων που επέλεξαν την καύση για την απόδοση επικηδείων ακολουθιών και μνημοσύνων.΄΄

Το ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE καλεί τους Έλληνες πιστούς με ειρηνικό τρόπο να εκφράσουν την αντίθεσή τους σε αυτόν τον σχεδιασμό της κυβερνήσεως.

 

Φανούρης Ευστράτιος
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (1)
  1. Δημήτρης 4 χρόνια πριν

    Καινοφανές για τα δεδομένα της ζωής και της θρησκευτικής παράδοσης
    Όλα τα καινοφανή ενοχλούν τους σκοταδιστές…

    ΑπάντησηΆκυρο

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.