Αναφέρει η Μητρόπολη Λευκάδος:

Το πρωινό του Σαββάτου, 28 Οκτωβρίου 2017 τελέσθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας Λευκάδος Πανηγυρική Θεία Λειτουργία με την ευκαιρία της διπλής εορτής της Φωτοφόρου Σκέπης της Υπεραγίας Θεοτόκου και της επετείου της εθνικής εορτής επί των νικηφόρω των Ελλήνων εν Βορείω Ηπείρω πολέμω (1940).
Στη συνέχεια και ώρα 11:00 π.μ. τελέσθηκε η καθιερωμένη Δοξολογία, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Θεοφίλου, παρουσία των κληρικών της Αρχιερατικής Περιφέρειας της πόλεως, των πολιτικών και στρατιωτικών Αρχών του τόπου, των μαθητών και εκπαιδευτικών των σχολείων της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της πόλεως.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο πρώην Νομάρχης και πρώην Δήμαρχος Λευκάδας και Διευθυντής του 2ου Λυκείου Λευκάδας κ. Κώστας Αραβανής, αναφερόμενος μεταξύ άλλων στα γεγονότα του έπους του ’40 αλλά και στον αγωνιστή της εθνικής αντίστασης Λευκαδίτη Απόστολο (Λάκης) Σάντα.

Μετά το πέρας της Δοξολογίας ο Σεβασμιώτατος μετέβει στο Ηρώο της πόλης όπου και πραγματοποιήθηκε η κατάθεση των στεφάνων στους πεσόντες ήρωες. Λόγω των έντονων καιρικών συνθηκών δεν τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση και αναβλήθηκε η καθιερωμένη μαθητική παρέλαση.

Λευκάδα: Λαμπρός εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου Λευκάδα: Λαμπρός εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου Λευκάδα: Λαμπρός εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου Λευκάδα: Λαμπρός εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου

 

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.