Εορτή Αγίου Γεωργίου-Μητρόπολη Λευκάδος.

Το πρωινό της Δευτέρας, 23 Απριλίου 2018, εορτή του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, τελέσθηκε στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Γεωργίου Σπαρτοχωρίου Μεγανησίου Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, με την συμμετοχή κληρικών των Αρχιερατικών Περιφερειών πόλεως Λευκάδος και Νυδρίου. Το θείο Λόγο κήρυξε ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ι. Μητροπόλεως κι εφημέριος του Ιερού Ενοριακού Ναού Γενεσίου της Θεοτόκου (Παναγίας των Ξένων) πόλεως Λευκάδος Αιδεσιμολ. πρωτ. π. Αθανάσιος Κοσμάς.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ευλογήθηκαν οι άρτοι και στη συνέχεια, με την συμμετοχή κλήρου και λαού και σύμμαχο τον καλό καιρό, λιτανεύθηκε η ιερά εικόνα του εορταζομένου Αγίου στους δρόμους του χωριού. Μετά το πέρας των λατρευτικών εκδηλώσεων ο π. Αθανάσιος, εκπροσωπώντας τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας, μετέφερε τις ευχές και τις ευλογίες του και όλοι μαζί, κλήρος και λαός, έψαλλαν το «Χριστός Ανέστη».

 

Λευκάδα: Η λιτάνευσις της ιεράς εικόνας του Αγίου Γεωργίου στον ομώνυμο Ιερό Ενοριακό Ναό Σπαρτοχωρίου Μεγανησίου Λευκάδα: Η λιτάνευσις της ιεράς εικόνας του Αγίου Γεωργίου στον ομώνυμο Ιερό Ενοριακό Ναό Σπαρτοχωρίου Μεγανησίου Λευκάδα: Η λιτάνευσις της ιεράς εικόνας του Αγίου Γεωργίου στον ομώνυμο Ιερό Ενοριακό Ναό Σπαρτοχωρίου Μεγανησίου

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.