Κάτι παραπάνω από οργισμένη ήταν η αναφορά του Μητροπολίτη Δωδώνης Χρυσόστομου το βράδυ της περασμένης Τετάρτης στους αιρετούς μας για την αδιαφορία που σύμφωνα με τον ίδιο επιδεικνύουν για το έργο της αποκατάστασης του Καστρομονάστηρου στα Στροφάδια και τα όσα είπε από τον άμβωνα του Ναού σχολιάστηκαν ιδιαίτερα.

Απευθυνόμενος στους πιστούς και με αφορμή την αναφορά στα Στροφάδια, χώρο όπου μόνασε ο Άγιος μας, ο Μητροπολίτης Δωδώνης αναφέρθηκε τόσο στην πανδημία που δεν επέτρεψε να γιορταστεί με όλες τις τελετουργίες η μεγάλη ημέρα, αλλά και στους αιρετούς μας που είχαν αναχωρήσει από το Ναό πριν την λήξη της λειτουργίας. Από την κριτική εξαίρεσε πάντως το Δήμαρχο Νικήτα Αρετάκη, λέγοντας:

«Ο Πύργος στα Στροφάδια από την εποχή των σεισμών κινδυνεύει να πέσει από στιγμή σε στιγμή και δυστυχώς οι αρμόδιοι έχουν ξεχάσει ή κάνουν ότι έχουν ξεχάσει, παρότι υπάρχει μελέτη για την αποκατάσταση. Έφυγαν από την εκκλησία οι πολιτικοί μας για να μην τα ακούσουν, εκτός από το Δήμαρχο που δεν έχει ευθύνη για αυτό»

Γεγονός πάντως είναι πως οι υποσχέσεις που δόθηκαν από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού για έναρξη των εργασιών στα μέσα Ιουλίου δεν υλοποιήθηκαν.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως υπάρχει ήδη ανάδοχος και η σύμβαση έχει εξασφαλίσει την αναγκαία έγκριση από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Ο ανάδοχος αναμένεται να εγκατασταθεί τον Σεπτέμβριο και οι καθυστερήσεις αποδίδονται στην μεγάλη γραφειοκρατία που απαιτεί ένα έργο τόσο υψηλού προϋπολογισμού. Εμείς να ευχηθούμε του χρόνου τέτοιες ημέρες το σημαντικό αυτό έργο να έχει ξεκινήσει και να έχει προχωρήσει, για να μπορούν να χαρούν το μεγάλο αυτό ιστορικό και θρησκευτικό θησαυρό και οι επόμενες γενιές.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.