Το Μουσείο Μπενάκη συνεχίζει την αξιέπαινη προσπάθειά του να παρουσιάσει την ιστορία και την εξέλιξη της Επανάστασης του ’21, ρίχνοντας φως σε αντικείμενα του Μουσείου. Αυτή την φορά ανέβασε στο διαδίκτυο ένα νέο επεισόδιο της σειράς Close ups που έχει ως επίκεντρο το Λάβαρο της Επανάστασης.

Το συγκεκριμένο ιστορικό Λάβαρο το είχε χαρίσει ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης στον γιατρό Κωνσταντίνο Δραγώνα, ο οποίος εργαζόταν ως υγειονόμος στην αγγλική κυβέρνηση των Επτανήσων, ενώ ήταν και μέλος της Φιλικής Εταιρείας. Ο ίδιος, μάλιστα, είχε καθοριστικό ρόλο στην οργάνωση της Επανάστασης, πρωτοστατώντας στα κινήματα της Πελοποννήσου.

Μετά την εισβολή του Ιμπραήμ, συγκροτήθηκε στη Ζάκυνθο αγγλόφιλη επιτροπή. Μετά από αίτηση του Ανδρέα Μιαούλη, ο Δραγώνας ανέλαβε να μεσολαβήσει στον Άγγλο αρμοστή των Επτανήσων για τη διάσωση των Ελλήνων. Το 1827 συμμετείχε στην τρίτη Εθνοσυνέλευση της Τροιζήνας.

Στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία του Μουσείου Μπενάκη τα αντικείμενα γίνονται πρωταγωνιστές και βασικός στόχος εξαρχής ήταν να έρθει το μουσείο ξανά κοντά με το κοινό, προσπερνώντας τα οποία προβλήματα δημιουργεί η πανδημία. Αφηγητές στα επεισόδια που παρουσιάζει, είναι ο επιστημονικός διευθυντής του Μουσείου Μπενάκη όπως και οι επιμελητές.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.