Ως ημέρα χαράς, ελπίδας και Αναστάσεως χαρακτηρίζεται από το Πατριαρχείο Αντιοχείας η 26η Μαϊου 2024 για την Επισκοπή Λαττάκειας στη Συρία, καθώς πραγματοποιήθηκαν από τον Πατριάρχη κ.κ. Ιωάννη τα εγκαίνια του Καθεδρικού Ναού του Αγίου Γεωργίου.

Σε μια περιοχή όπου δοκιμάστηκε σκληρά από τον σεισμό της 6ης Φεβρουαρίου 2023, η ελπίδα ζωντάνεψε και πάλι με δοξολογία προς τον Τριαδικό Θεό για την μεγάλη ευλογία να αξιώσει κληρο και λαό να γευθούν τη μεγάλη χαρά για τα εγκαίνια του ναού.

Μετά τα την ακολουθία των Εγκαινίων τελέστηκε η πρώτη Θεία Λειτουργία από τον Πατριάρχη Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννη με τον οποίο συλλειτούργησαν αρκετοί Ιεράρχες της Εκκλησία της Αντιόχειας καθώς και ο τοπικός κλήρος.

Ο Μακαριώτατος ευχήθηκε σε όλους ο Θεός να τους χαρίζει δύναμη και να τους ευλογεί ώστε να κρατούν ζωντανή την ενορία μέσα από την οποία καλούνται καθημερινά να δίνουν τη μαρτυρία προς τον Αναστάντα Κύριο.

Τον Πατριάρχη Αντιοχείας ευχαρίστησε εκ μέρους του κλήρου και το λαού ο Μητροπολίτης Λαοδικείας (Λαττάκειας) κ. Αθανάσιος.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.