Η απόφαση του μητροπολίτη Λαρίσης Ιερωνύμου να ανοίξει τα προαύλια των ναών στις κινητές μονάδες εμβολιασμού, αλλά και η νηφαλιότητα με την οποία αντιμετωπίζει τις εξ αυτού αντιδράσεις, αποτελούν υπόδειγμα πνευματικής ηγεσίας. Ενα υπόδειγμα που, για το καλό του πληρώματος της Εκκλησίας, περιμένει κανείς να μιμηθούν και άλλοι ιεράρχες, ναφέρι στο κύριο άρθρο της σήμερα η Κυριακάτικη ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ. Θυμίζουμε ότι η απάντηση που έδωσε στους συγκεντρωθέντες αντεμβολιαστές προ διημέρου έξω από το Εποσκοπείο σχολιάστηκε ευμενώς από το σύνολο των Λαρισαίων για την ορθότητα των επιχειρημάτων του. Η απάντηση στους αντεμβολιαστές, αντιμετωπίζοντάς τους μάλιστα και με σχετικό χιούμορ...

Η απάντηση στους αντεμβολιαστές

«Πραγματοποιήθηκε σήμερα έξω από τα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου πανθεσσαλική/πανελλαδική συγκέντρωση 48 (!!!) αντιεμβολιαστών, οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν ενάντια στην πρωτοβουλία της Ιεράς Μητροπόλεως να συνεργαστεί με την 5η Υγειονομική Περιφέρεια και κινητή μονάδα εμβολιασμών να παρευρίσκεται κάθε Κυριακή, βάσει προγράμματος, έξω από Ιερούς Ναούς, ώστε να καταπολεμηθεί ο φόβος και να διευκολυνθούν συνάνθρωποί μας στη θωράκισή τους ενάντια στην πανδημία.

Μητροπολίτης Λαρίσης Ιερώνυμος: Υπόδειγμα η στάση του στους εμβολιασμούς

Η Ιερά Μητρόπολη σέβεται την όποια άποψη, ακόμη και αυτήν που στερείται επιχειρημάτων, ή καταφεύγει ακόμη και στο παράλογο για να εκφράσει εμπάθεια και άρνηση. Επειδή το κυριότερο επιχείρημα που ακούστηκε εναντίον των εμβολίων είναι ότι όσοι υπηρετούμε τέτοιες πρωτοβουλίες είμαστε μασόνοι, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, καθώς και το σύνολο των συνεργατών της Ιεράς Μητροπόλεως δηλώνουν πως ούτε έχουν σχέση με τέτοιους χώρους, ούτε γνωρίζουν τέτοιους ανθρώπους. Πιστεύουμε πως μετά τη δήλωσή μας αυτήν καταρρίπτεται το επιχείρημα και οι αγαπητοί μας διαμαρτυρόμενοι θα προσέλθουν να εμβολιαστούν.

Εντύπωση έκανε η δήλωση κάποιων πως είναι Χριστιανοί, την στιγμή που δεν τους έχουμε δει σε Ναούς, ενώ επίσης εντυπωσιακό ήταν το ότι στην εκδήλωση μίλησε τ. αντιπεριφερειάρχης, ο οποίος αναγκάστηκε να παραιτηθεί για λόγους καθόλου χριστιανικούς, που γνωρίζει η Λάρισα.

Μετά την επίδοση του κειμένου διαμαρτυρίας εναντίον της πρωτοβουλίας της, η Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου μοίρασε σοκολατάκια στους συγκεντρωμένους, για να μην φύγουν πικραμένοι».

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.