«Η Εκκλησία είναι συνεπής σε αυτό που είχε πει εξαρχής….. Αγωνίζομαι με τα εμβόλια, αλλά δεν μπορώ να στηρίξω οτιδήποτε έχει να κάνει με την υποχρεωτικότητα», ανέφερε στην εκπομπή «Συνδέσεις» ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, μιλώντας για τα νέα μέτρα και τους ελέγχους που προβλέπεται να γίνονται στην είσοδο των ναών.

Ο Σεβασμιώτατος ανέφερε ότι οι νεωκόροι και οι επίτροποι της εκκλησίας δεν πρόκειται να ελέγξουν τους πιστούς καθώς η Πολιτεία έχει αρμόδια όργανα για να το κάνει αυτό, προσθέτοντας ότι τυχόν μέτρα στις εισόδους των ναών αναιρούν τον χαρακτήρα της εκκλησίας. «Έξω από την εκκλησία οποιοδήποτε αστυνομικό όργανο μπορεί να ελέγξει τα πιστοποιητικά. Αν κάποιος εισέλθει χωρίς rapid test αυτό είναι δική του ευθύνη».

Απαντώντας στην ερώτηση ποιος θα πληρώσει το τυχόν πρόστιμο που θα επιβληθεί σε περίπτωση παράνομης εισόδου στον ναό, ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου εξέφρασε την άποψη ότι οι ιερείς θα υπακούσουν στην απόφαση της Ιεράς Συνόδου για απλή σύσταση στους πιστούς, λέγοντας ότι «δεν μπορούμε εμείς να επιβάλουμε κάτι παραπάνω».

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.