Στον πανηγυρίζοντα ιερό ναό των αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στα Τρίκαλα λειτούργησε το πρωί της Παρασκευής ο επιχώριος μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος, οπού τέλεσε και την χειροτονία ενός ακόμη νέου διακόνου, του κ. Χαράλαμπου Μητράκου.

Ο κ. Χρυσόστομος, που πλαισιωνόταν από τον πρωτοσύγκελο της μητρόπολης αρχιμανδρίτη Αλέξιο Κανίνα, τον ηγούμενο της ιεράς μονής αγίου Προκοπίου Τρικάλων αρχιμανδρίτη Διονύσιο Κλάδη και πλειάδας κληρικών, απευθυνόμενος προς το νέο διάκονο σημείωσε πως “με την σημερινή σου χειροτονία δεν σου υπόσχομαι δόξες και τιμές αλλά σε καλώ να γίνεις μάρτυρας και να μαρτυρήσεις τον λόγο του Θεού. Να ξέρεις ότι τα ράσα που θα φοράς από εδώ και στο εξής είναι μαύρα γιατί ο ιερέας δεν ζει για τον εαυτό του. Ο κληρικός πρέπει να ζει για το μαρτύριο και να σηκώνει τον σταυρό του ώστε να γίνεται τόσο διάφανος και ο λαός να βλέπει στο πρόσωπό του τον ίδιο τον Χριστό”.

Θέλοντας να απαντήσει στο ερώτημα τι είναι ιεροσύνη, ο μητροπολίτης Τρίκκης ανέφερε πως “είναι διακονία, λειτούργημα, προσφορά και αποστολή, που για την τέλεσή τους απαιτείται κόπος”, διευκρινίζοντας συγχρόνως πως σε αυτές τις δύσκολες εποχές “θα πρέπει όλοι μαζί να κοπιάσουμε για να κηρύξουμε το Ευαγγέλιο του Χριστού ώστε να μπορέσουμε έτσι να το εμφυτεύσουμε μέσα στις καρδιές όλων των ανθρώπων”.

Αναφερόμενος στο πρόσωπο του Μεγάλου Κωνσταντίνου, ο κ. Χρυσόστομος επεσήμανε πως δεν υπήρξε μόνο ένας άριστος πολιτικός αλλά η ιστορία τον τίμησε και ως Μέγα. “Ο Θεός τον επέλεξε να διαδραματίσει έναν σημαντικό ρόλο στην εκκλησιαστική ιστορία και τον έκανε άγιο”, συμπληρώνοντας παράλληλα πως η εκκλησία σήμερα μας τους προβάλλει κυρίως “ως παράδειγμα αγιότητας σε ό,τι αφορά τον ζήλο της πίστεώς τους άλλα ταυτόχρονα και ως υπόδειγμα πολιτικής σωφροσύνης και διορατικότητας”.

Ο μητροπολίτης Τρίκκης αφού ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον π. Διονύσιο Κλάδη για τα δυο πνευματικά του παιδιά που προσέφερε στην τοπική εκκλησία έτσι ώστε να χειροτονηθούν, έκλεισε με την ευχή “να μας χαρίζει ο Θεός πάντα ικανούς και σώφρονες πολιτικούς ηγέτες αλλά και εμείς να ακολουθήσουμε τον συνετό και ταπεινό βίο των δυο αγίων μας. Έτσι η ζωή μας θα αποτελέσει φως αποστολικό και θα διαλαλεί το φως του αναστημένου Χριστού”, κατέληξε ο Σεβασμιώτατος.

Να σημειωθεί ότι ο νέος διάκονος που είναι έγγαμος και πατέρας ενός παιδιού και είναι Λαρισαίος θα είναι άμισθος και θα διακονεί την εκκλησία παράλληλα με την εργασία του.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.