Λάρισα: Πλήθος πιστών και πολιτικών προσώπων συρρέει από νωρίς το πρωί στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχίλλιου, ημέρα εορτής του Πολιούχου της Λάρισας.

Μαζική είναι η προσέλευση των πιστών στον εορτάζοντα Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλίου σήμερα, 15η Μαΐου.

Μετά την χθεσινή πάνδημη περιφορά του ιερού λειψάνου και της εικόνας του Πολιούχου, το πρωί της Τετάρτης τελέστηκε όρθρος και αρχιερατική θεία λειτουργία, ενώ στις 7 π.μ. προηγήθηκε κωδωνοκρουσία επί 10λεπτο από όλους τους Ιερούς Ναούς της πόλης και εωθινό από τη μουσική της 1ης Στρατιάς και της Φιλαρμονικής του Δήμου Λαρισαίων.

Το παρών έδωσαν πολιτικοί, αυτοδιοικητικοί και στρατιωτικοί παράγοντες, καθώς και εκπρόσωποι τοπικών φορέων. Μεταξύ αυτών ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Δημήτρης Κουρέτας, η χωρική αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Λάρισας κα Μαρία Γαλλιού, η πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κα Χρύσα Τσαγανού, ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Θανάσης Μαμάκος, ο βουλευτής Ν. Λάρισας Νέας Δημοκρατίας κ. Χρήστος Καπετάνος, η βουλευτής Ν. Λάρισας ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ κα Ευαγγελία Λιακούλη, ο δήμαρχος Τεμπών κ. Γιώργος Μανώλης.

«Ο Πολιούχος μας Άγιος Αχίλλιος, με την πολυετή του παρουσία και την πολυεπίπεδη προσφορά του, σκέπει όλους τους Λαρισαίους και μας χαρίζει υγεία. Η πόλη μας «χτυπήθηκε» και είναι γεγονός πως μόνο ενωμένοι μπορούμε να πάμε ένα βήμα παραπάνω. Ο βίος του Αγίου Αχιλλίου δίνει αυτό το παράδειγμα» τόνισε ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Θανάσης Μαμάκος.

«Η γιορτή του Αγίου Αχιλλίου είναι μια ιδιαίτερη σημαντική ημέρα. Όλος ο κόσμος θα πρέπει να είναι κοντά στην εκκλησία, ιδιαίτερα μετά το Πάσχα» δήλωσε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Δημήτρης Κουρέτας.

Ο μεθέορτος αρχιερατικός εσπερινός και η παράκληση του Αγίου Αχιλλίου θα πραγματοποιηθεί στις 7 το απόγευμα.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.