Λυτούς και δεμένους έχει βάλει ο ηγούμενος της μονής του Αγίου Παντελεήμονα στην Αγιά της Λάρισας, για να ανακαλύψουν τα ίχνη ενός δόκιμου μοναχού που έγινε καπνός έχοντας κρυμμένα στις αποσκευές του πολύτιμα θρησκευτικά κειμήλια και στις τσέπες του το περιεχόμενο του ταμείου του μοναστηριού!

Ο 45χρονος Ρουμάνος, που είχε εμφανιστεί τον περασμένο Φεβρουάριο στο μοναστήρι ζητώντας να γίνει δόκιμος καλόγερος, εκμεταλλεύτηκε την απουσία του ηγούμενου και άλλων μοναχών στη Θεσσαλονίκη για υπόθεση του μοναστηριού και έδρασε ανενόχλητος. Σύμφωνα με όσα έχει καταγγείλει στο αστυνομικό τμήμα Αγιάς ο ηγούμενος, άρπαξε μια ασημένια λειψανοθήκη στην οποία φυλάσσονταν εδώ και 30 χρόνια λείψανα του Αγίου Αιμιλιανού, δύο εικόνες αρχαιολογικής αξίας του 18ου αιώνα, μία της Παναγίας και μία των Εισοδίων της Θεοτόκου, δύο βενετικά Ευαγγέλια του 19ου αιώνα, ένα laptop και περίπου 4.000 ευρώ που φυλάσσονταν για τις ανάγκες της μονής!

Στους εργάτες που εκτελούσαν εργασίες στο μοναστήρι και τον είδαν να φεύγει με ταξί που είχε καλέσει, ο 45χρονος ισχυρίστηκε ότι θα πήγαινε στον Τύρναβο για να πάρει ένα αρνί και θα επέστρεφε. Ωστόσο, από τότε χάθηκαν τα ίχνη του και οι μοναχοί ζήτησαν τη βοήθεια των αστυνομικών που τον αναζητούν, αλλά δεν έχουν καταφέρει να τον εντοπίσουν.

Νταλιάρης Γιώργος

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.