Η πλατφόρμα θα πάψει να δέχεται τιμολόγια στο τέλος της χειμερινής περιόδου, τον Απρίλιο ή Μάιο. Οι πληρωμές θα γίνουν και πάλι με βάση τα τιμολόγια αγοράς που θα έχει υποβάλει ο δικαιούχος της επιδότησης.

1ον) Θα επιλέγουν τον οικισμό τους, ανάμεσα στους περίπου 13.500 για τους οποίους έχει γίνει καταγραφή θερμοκρασιών, ώστε να ισχύει διαφορετικό επίδομα σε κάθε έναν από αυτούς.

2ον) Αν τυχόν δεν έχει καταχωρηθεί ο δικός τους οικισμός, θα επιλέγουν την ένδειξη «άλλος οικισμός» και το επίδομά τους θα υπολογίζεται με βάση το μέσο όρο του δήμου τους.

3ον) Μαζί με την αίτηση θα συνυποβάλουν όλα τα διαθέσιμα ως τότε τιμολόγια.

4ον) Η πλατφόρμα θα κλείσει στις 10 Ιανουαρίου και τότε το σύστημα θα υπολογίζει το επίδομα που δικαιούται κάθε ενδιαφερόμενος, με βάση τα ως τότε τιμολόγια.

5ον) Πληρωμές θα γίνουν τον Ιανουάριο, αφού κλείσει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις.

6ον) Φεβρουάριο-Μάρτιο πιθανότατα θα ανοίξει ξανά η πλατφόρμα, για να δηλωθούν έξτρα τιμολόγια και αγορές καυσίμων. Όσα τιμολόγια βάζουν, θα καλύπτουν το ποσό επιδόματος που δικαιούνται να λάβουν.

Την ερχόμενη Τρίτη ή Τετάρτη αναμένεται να ξεκινήσουν οι αιτήσεις για το νέο επίδομα θέρμανσης στην ειδική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ.

Επιδοτούνται όχι μόνον αγορές πετρελαίου, αλλά ακόμα και λογαριασμοί φυσικού αερίου που εκδίδονται εκ των υστέρων.

Για το λόγο αυτό το σύστημα θα ανοίγει ξανά και ξανά, για να δέχεται τιμολόγια αγοράς καυσίμων, στη διάρκεια της χειμερινής περιόδου.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.