ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ: Η Σύνοδος του Αγίου Συμεών του Μυροφόρου – (Stefan Nemanja)- μια παραδοσιακή εκκλησιαστική εκδήλωση, που διοργανώνει κάθε χρόνο στις 27 Φεβρουαρίου η Μητρόπολη Μαυροβουνίου, γιορτάστηκε τη μέρα αυτή στην γενέτειρά του Ποντγκόριτσα, πρωτευουσα Μαυροβουνίου (Montenegro).

Για τον σκοπό αυτό τελέστηκε πολυαρχιερατικό συλλείτουργο στον νεόδμητο και περικαλή Καθεδρικό Ναό της Αναστάσεως του Χριστού και λιτανευτική πομπή με μια λαοθάλασσα ευλαβών προσκυνητών, κυρίως νέων ανθρώπων, που ήρθαν από όλο το Μοντενέγκρο, παρά το τσουχτερό κρύο, για να τιμήσουν τον δικό τους Άγιο.

Προεξάρχων της λατρευτικής συνάξεως ήταν ο προκαθήμενος της τοπικής εκκλησίας, σεβασμιώτατος Μαυροβουνίου και παραθαλασσίας κ.κ.Ιωαννίκιος. Συνιερουργοί μαζί του ήταν Ιεράρχες από διάφορα μέρη της οικουμένης. Ο Βορ. Αμερικής κ.Σάββας του Πατριαρχείου Γεωργίας, ο Μιλεσέβου κ.Αθανάσιος από την Σερβία, ο Ντίσελντορφ και πάσης Γερμανίας κ.Γρηγόριος, ο Μπρεγκαλνίτσας {ελ/στί Αστίβου & τώρα Штип } κ.Μάρκος της Αρχιεπισκοπής Αχρίδος, ο Ράσκας και Πριζρένης κ.Θεοδόσιος, ο Δυτ. Αμερικής κ.Μάξιμος, ο Σλαβονίας κ.Ιωάννης, ο Ζαχουμίου και Ερζεγοβίνης κ.Δημήτριος. Έλαβαν μέρος επίσης πλειάδα ιερέων, ιερομονάχων, διακόνων και υποδιακόνων. Το κήρυγμα του Αγίου Συμεών εκφώνησε ο θεολόγος καθηγητής Δρ. Dušan Krcunović.

Ο Μητροπολίτης κ.Ιωαννίκιος χαιρέτησε τους αρχιερείς, τους ιερείς και τις χιλιάδες των συγκεντρωμένων πιστών:

-Ο Άγιος Συμεών ήταν άνθρωπος με βαθιά πίστη, εξαιρετική ευσέβεια και μεγάλη ενέργεια, και ιδρυτής των ιερών εκκλησιών του Θεού, που και σήμερα ως κληρονόμοι του, κοιτάμε την ομορφιά των έργων του.
Προσευχόμαστε στον Θεό να ενισχύσει με την αγάπη του τον Μακαριώτατο Μητροπολίτη Κιέβου κ.Ονούφριο ο οποίος κουβαλάει σήμερα μεγάλο σταυρό, προκειμένου να διατηρήσει την ενότητα του ποιμνίου του.

Η δε Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας να έρθει σε κοινωνία με όλες τις Εκκλησίες στο σύμπαν. Προσευχόμαστε να σταματήσει ο πόλεμος και να επικρατήσει αδελφική ειρήνη στην ευλογημένη Ουκρανία. Ο Άγιος Συμεών να χύσει το μύρο της αδελφικής αρμονίας και αγάπης σε όλους σας και σε κάθε θεόφιλη ψυχή, για να συμφιλιώσει τις φιλονικίες, και να ενώσει τους διχασμένους, ώστε να γιορτάζουμε πάντα με ειρήνη, αδελφική αρμονία και αμοιβαία αγάπη!

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.