Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η συμμετοχή των εκατοντάδων προσκυνητών που ανταποκρίθηκαν εις το κάλεσμα της Ι. Μητροπόλεως μας και μετείχαν εις την Ι. Παράκληση που τελέστηκε εις την γενέτειρα γη του Οσίου Νικηφόρου, το όμορφο καστανοχώρι Συρικάρι Κισάμου, εις το χώρο όπου ανεγείρεται Ι. Ναός αφιερωμένος εις την μνήμη Του, ο πρώτος Ναός στην Κρήτη. Λόγω της τουριστικής περιόδου εξαντλήθηκαν τα λεωφορεία και εκατοντάδες πιστοί, οι οποίοι, επίσης, είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον, δεν κατάφεραν να μετέχουν.

Ο Ναός ανεγείρεται σε οικόπεδο που δώρισε η κατά σάρκα οικογένεια του Οσίου Νικηφόρου, οι οποίοι δώρισαν επίσης εις την Ι. Μητρόπολη και το ταπεινό σπιτάκι που γεννήθηκε ο Όσιος Νικηφόρος, το οποίο ευρίσκεται λίγα μόλις μέτρα από τον νεοαναγειρόμενο Ναό, και θα διαμορφωθεί σε προσκύνημα.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Αμφιλόχιος εξέφρασε την βαθιά συγκίνηση και την μεγάλη του χαρά, καθώς όπως σημείωσε: «το προσκύνημα όλων εσάς των εκατοντάδων συμπροσκυνητών, ο κόπος και ο μόχθος σας να οδεύσετε οδόν μακράν και να φτάσετε σε τούτο τον αγιοτόκο τόπο, φανερώνει την θέρμη της καρδιάς σας και την ζέση της πίστεως σας».

Ιδιαιτέρως χαιρέτισε, καλωσόρισε και ευχαρίστησε τον Σεβ. Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνό, ο οποίος και τέλεσε την Αρτοκλασία, καθώς, επίσης, είχε αναθέσει εις τον Πρωτοσύγκελλο του, Παν. Αρχ. κ. Δαμασκηνό Λιονάκη, την οργάνωση προσκυνητών εκ της ομόρου Ιεράς Μητροπόλεως, περί τα δέκα (10) λεωφορεία.

«Ο Όσιος Νικηφόρος μας δείχνει τον δρόμο και τον τρόπο που καλούμεθα να βαδίσουμε, εάν θέλουμε και η δική μας η ζωή να είναι ζωή νικηφόρος και όχι εγκλωβισμένη στην απελπισία, την απογοήτευση, την θλίψη, την αγωνία, το άγχος και την μιζέρια», σημείωσε ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ.Αμφιλόχιος και συνέχισε: «Τι είναι εκείνο που έκανε τον Όσιο Νικηφόρο πρόσωπο ξεχωριστό και χαριτωμένο;

Δύο αρετές τον καταξίωσαν στο Ουράνιο στερέωμα. Η μεγάλη του πίστη και η πολύ του αγάπη. Πίστη και αγάπη, αδελφοί, είναι και το ζητούμενο των καιρών μας.

Όσο περισσότερο πιστεύουμε, εμπιστευόμεθα την ζωή μας στα χέρια του Θεού, όσο περισσότερο αφήνουμε τον εαυτό μας στην ανοικτή αγκαλιά Του, τόσο ελευθερωνόμαστε από το ίδιον θέλημα, μαλακώνουν οι καρδιές, ανοίγει η διάνοια και οδηγούμεθα στην αγάπη», κατέληξε, εκφράζοντας πολλές και ευγνώμονες ευχαριστίες προς όλους εκείνους που «με την αγάπη τους χτίζουν το σπίτι του Αγίου».

«Του Αγίου και δικό σας, αδελφοί, είναι το θαύμα της ανεγέρσεως του προσκυνηματικού ετούτου Ι.Ναού, καθώς καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες θαυμαστών γεγονότων.

Υπάρχουν επώνυμες μαρτυρίες προσώπων που ο Άγιος τους κατευθύνει «να βοηθήσουν στο σπίτι Του στο Συρικάρι», κατέληξε ο Επίσκοπος μας, απευθύνοντας τον λόγο προς τον Σεβ.Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνός, ο οποίος εξέφρασε την χαρά του δια την συμμετοχή εις την Ι. Παράκληση καθώς, όπως είπε: «εκ μητρός έλκει την καταγωγή του από το Συρικάρι και αισθάνεται οικείος με τον Όσιο Νικηφόρο» προτρέποντας το πλήθος των προσκυνητών όπως μείνουν «σταθεροί στην πίστη».

Ευχήθηκε σύντομα να ολοκληρωθούν οι εργασίες εις τον Ι. Ναό και να είναι έτοιμος δια τα θυρανοίξια, τα οποία όπως ανακοίνωσε ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Αμφιλόχιος, θα τελεστούν το εσπέρας της Τρίτης, 2 Οκτ. υπό του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, τη συμμετοχή των Μακαριωτάτων Πατριαρχών: Αλεξανδρείας κ. Θεοδώρου, Ιεροσολύμων κ. Θεοφίλου, ως και των Μακαριωτάτων Αρχιεπισκόπων Κύπρου κ. Χρυσοστόμου και Αλβανίας κ. Αναστασίου, με την παρουσία και του εξοχ. Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκοπίου Παυλόπουλου και, φυσικά, την συμμετοχή χιλιάδων πιστών εξ΄ όλης της Μεγαλονήσου, ως και εξ΄ άλλων τόπων της Πατρίδας μας.

Λαοθάλασσα στο προσκύνημα του Οσίου Νικηφόρου του Λεπρού


Λαοθάλασσα στο προσκύνημα του Οσίου Νικηφόρου του Λεπρού


Λαοθάλασσα στο προσκύνημα του Οσίου Νικηφόρου του Λεπρού

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.