Κορυφώνονται το απόγευμα οι λατρευτικές εκδηλώσεις στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου Κυνηγού στην Αθήνα.

Πλήθη λαού προσήλθαν σήμερα Κυριακή της Τυρινής εις τον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου Κυνηγού στην Αθήνα όπου τελέσθηκε ο όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία επί τη εορτή της μνήμης του Αγίου Νικολάου Πλανά.

Το απόγευμα θα ακολουθήσει Λιτανεία της Τιμίας Κάρας.

Ο Αγιος Νικόλαος γεννήθηκε στη Νάξο το 1851 μ.Χ., από τον Ιωάννη και την Αυγουστίνα, το γένος Μελισσουργού. Οι ευσεβείς γονείς του τον ανέθρεψαν με παιδεία και νουθεσία Κυρίου.

Από την παιδική του ηλικία εξέφρασε την έφεση και την αγάπη του προς τα ιερά και τα όσια. Ήταν φιλακόλουθος και διακονούσε πάντοτε στο ιερό τον παππού του ιερέα Γεώργιο Μελισσουργό.

Προορισμένος από τον Θεό να γίνει λειτουργός των Αγίων Μυστηρίων Αυτού μετείχε αδιάλειπτα στη λειτουργική ζωή της Εκκλησίας με νηστεία, προσευχή και αγρυπνία.

Η χαρά της Αναστάσεως, που βρίσκεται στην καρδιά της Ευχαριστίας, γινόταν οντολογική αναψυχή και αγαλλίαση στον φλεγόμενο από θεία Αγάπη Γέροντα. Η μέθεξή του στην πασχάλια χαρά τον συνέπαιρνε.

Δεν ήταν γι αυτόν ένα απλό εφημερικό καθήκον. Πρόφαση ήταν το επί ώρες παρατεινόμενο μνημόσυνο των ζωντανών και των κοιμηθέντων, από τον όγκο των σημειωμάτων που κρατούσε πάντα σ’ ένα δισάκι.

Στην πραγματικότητα δεν ήθελε να διακόψει ποτέ τη χαρά της Τράπεζας της Ευχαριστίας, τη θέα του Αναστημένου Σώματος και Αίματος του Χριστού.

Η συνέχεια στο άρθρο ΤΩΡΑ: Παρά τον Κορωνοϊό η Αθήνα προσκυνά τα θαυματουργά λείψανα του Αγίου Νικολάου Πλανά (ΦΩΤΟ)

Φανούρης Ευστράτιος

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.